Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dálniční policisté chytili silně opilého řidiče kamionu. Naměřili mu skoro tři promile

Nocleh na záchytce musel absolvovat osmačtyřicetiletý cizinec, řidič kamionu. Řídil totiž silně opilý. Chytila ho policejní hlídka ve čtvrtek 14. června krátce před 17. hodinou na 122. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Muž řídil jízdní soupravu složenou z tahače a návěsu s bulharskou registrační značkou. „Při kontrole pojali celníci podezření, že cizinec je zřejmě pod vlivem alkoholu, proto cestou integrovaného operačního střediska na místo přivolali policejní hlídku z dálničního oddělení Velký Beranov. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že tahač s návěsem řídí osmačtyřicetiletý cizinec,“ sdělila k případu Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Po kontrole dokladů přivolaní policisté provedli dechovou zkoušku. Její výsledek byl pozitivní - 2,86 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky  - 2,58 promile alkoholu v dechu a 2,59 promile alkoholu v dechu. Následně byl řidič vyzván k provedení lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve. Poté policisté podnapilému řidiči zakázali další jízdu.

„Vzhledem k tomu, že existovalo důvodné podezření, že by mohl po odjezdu hlídky chtít v jízdě pokračovat, policisté ho zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy.  Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve věci policisté vedou zkrácené přípravné řízení.  Dnešního dne, poté co muž vystřízlivěl, tak si od policistů převzal sdělení podezření z tohoto přečinu,“ zakončila Čírtková.

 

Foto pexels.com

Štítky alkohol, řidič, D1, kontrola, policie, Praha, Dálnice D1, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční policisté chytili silně opilého řidiče kamionu. Naměřili mu skoro tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.