Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jihlavě byli dopadeni dva dealeři pervitinu. Na drogové scéně „známé firmy“

Za mřížemi skončili muž a žena, kteří nakupovali pervitin „ve velkém“. Drogu také distribuovali. Jihlavští kriminalisté dvojici zadrželi v době, když si pervitin mezi sebou předávali. Při zákroku zajistili necelých deset gramů pervitinu.

K dopadení došlo minulý týden na Kollárově ulici. A je důležité zmínit, že uvedení dvojice není na drogovém poli žádným nováčkem.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže i ženy. „Třicetiletá žena byla obviněna ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přičemž čin byl spáchán ve značném rozsahu. Čtyřicetiletý muž je také obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněná žena byla v minulosti již soudně trestána, na konci letošního května byla odsouzena v souvislosti s jinou trestnou činností na úseku drog. Také muž byl již soudně trestán, vloni v létě odešel od soudu s dvouletou podmínkou, také kvůli drogám.

Dealery i uživateli 

„Žena byla obviněna z toho, že si přibližně od letošního jara opatřovala pervitin. V jednotlivých případech se převážně jednalo o množství kolem deseti gramů. Pervitin si žena většinou přebírala na různých místech Jihlavy a platila částku kolem jednoho tisíce korun za gram. Celkem si v daném období opatřila kolem 150 gramů pervitinu. Drogu žena používala pro svoji potřebu a také ji dále distribuovala,“ říká k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Stejně s drogou nakládal také obviněný čtyřicetiletý muž. Jemu prošlo rukama několik desítek gramů drogy. Pervitin si dvojice prodávala rovněž mezi sebou.

„U obou obviněných vzniklo důvodné podezření, že budou v páchání trestné činnosti pokračovat, policejní komisař proto podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí muže i ženy do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byli oba vzati do vazby a policisté obviněného muže i ženu eskortovali do věznice,“ pokračuje policejní mluvčí.

Za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Foto pixnio.com

Štítky dealer, dopadení, drogy, pervitin, policie, metamfetamin, Jihlava, jed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě byli dopadeni dva dealeři pervitinu. Na drogové scéně „známé firmy“ | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.