Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Neznámý vandal posprejoval fasádu jihlavské základky. Neznáte muže ve videu?

V areálu jihlavské základní školy na Havlíčkově ulici zatím neznámý vandal posprejoval omítku a dále kamenné tarasy. Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování tohoto případu. V okolí budovy se v době spáchání činu pohybovali dva muži, které zachytily kamery, a jejichž totožnost policisté v zájmu probíhajícího prověřování potřebují zjistit.

K vandalismu došlo ve čtvrtek 31. května po jedenácté hodině večer. „Pachatel poškodil v areálu základní školy na ulici Havlíčkova na různých místech omítku budovy a dále kamenné tarasy, na které nasprejoval nápisy modré, černé a stříbrné barvy. Místo činu policisté po přijetí oznámení ohledali a zadokumentovali. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Dále policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací a poznatků k pachateli. Zajistili a vyhodnotili také záznamy z kamer v dané lokalitě,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

V okolí objektu základní školy se v době, kdy k posprejování objektu došlo, pohybovali dva muži, po kterých policisté v současné době pátrají a v zájmu probíhajícího prověřování by potřebovali zjistit jejich totožnost.

„Žádáme občany, kteří některého z mužů (případně oba) na kamerových záznamech poznají nebo mají informace, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu a vypátrání pachatele,“ uzavírá s prosbou Kroutilová.

Foto Policie ČR

Štítky sprejer, vandal, pátrání, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Neznámý vandal posprejoval fasádu jihlavské základky. Neznáte muže ve videu? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.