Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Cizinec v Lamborghini nezvládl na dálnici předjíždění a narazil do svodidel

Na dálnici D1 se opět bouralo. K dopravní nehodě vyjížděli policisté v pondělí 21. května krátce po půl jedné odpoledne, konkrétně na 152,5 kilometr D1 ve směru na Prahu. Na svědomí ji má čtyřicetiletý cizinec, který nezvládl předjíždění.

„Prvotním šetřením na místě zjistili, že čtyřicetiletý řidič státní příslušník Malajsie, projížděl po dálnici ve směru jízdy na Prahu. V místě dlouhodobého dopravního omezení, které je zde z důvodu modernizace dálnice, jel s vozidlem Lamborghini FZ s německou registrační značkou levým jízdním pruhem a chtěl předjíždět nákladní soupravu složenou z tahače a návěsu, která jela v pravém jízdním pruhu. Řidič osobního vozidla se nechoval při jízdě dostatečně opatrně a při najetí vedle jízdní soupravy pravou přední částí vozidla zavadl o levý bok návěsu,“ popisuje průběh nehody Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Následkem toho se jeho vozidlo stalo neovladatelným, dostalo smyk a v jeho důsledku najelo vpravo vedle komunikace, kde narazilo do ocelových svodidel. Řidič se lehce zranil a byl na místě nehody ošetřen projíždějící posádkou zdravotnické záchranné služby. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

Způsobená hmotná škoda na osobním vozidle bude vyčíslena dodatečně. Na návěsu jízdní soupravy a na svodidlech vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun. „Policisté věc nehody vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Cizinec pokutu na místě zaplatil. Kvůli nehodě byl na dálnici na nezbytně nutnou dobu – zhruba na 25 minut - zastaven provoz ve směru na Prahu,“ uzavírá Čírtková.

Foto Policie ČR

Štítky cizinec, nehoda, svodidla, D1, smyk, dálnice, Lamborghini, Dálnice D1, Praha, havárie, Malajsie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Cizinec v Lamborghini nezvládl na dálnici předjíždění a narazil do svodidel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.