Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cizinci, kteří okradli v obchodech v Jihlavě dvě seniorky, byli dopadeni

Další vyřešený případ mají na svém kontě jihlavští policisté. Zadrželi totiž dva cizince, kteří ve čtvrtek 10. května v jednom z jihlavských obchodů okradli starší nakupující ženu. A ukázalo se, že to nebyl jejich jediný trestný čin.

Policisté v Jihlavě zadrželi včera dva cizince, kteří v obchodním domě okradli nakupující ženu. Ze spáchání trestného činu jsou podezřelí dva muži cizí státní příslušnosti ve věku pětapadesát a devětapadesát let. Muži ve věku pětapadesát a devětapadesát let přišli ve zmíněný den před 17. hodinou do obchodu na ulici Romana Havelky.

„Přistoupili k ženě, která zde nakupovala a tašku měla zavěšenou na nákupním vozíku. Jeden z mužů začal odpoutávat pozornost seniorky, druhý využil nestřeženého okamžiku a z tašky ženě odcizil peněženku. V peněžence měla její majitelka uloženou finanční hotovost a další věci. Pachatelé se po krádeži snažili z obchodního domu utéct. Jednoho z mužů se podařilo zadržet pracovníkům ostrahy, druhý utekl ven,“ sděluje podrobnosti k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Na místo byli přivoláni policisté, kteří vypátrali i druhého cizince, jenž byl na parkovišti v autě. Oba zadržení cizinci skončili v policejní cele. „Odcizenou peněženku vydali a převzala si ji zpět její majitelka. Policisté začali případ prověřovat a provádět šetření. Zjistili, že jsou cizinci podezřelí ještě z okradení jiné seniorky, ke kterému došlo v dubnu v jihlavském obchodním domě. Ženě také v tomto případě odcizili pachatele peněženku z tašky, kterou měla zavěšenou na nákupním vozíku,“ pokračuje Jana Kroutilová.

Nakupujte s maximální obezřetností, vyzývají policisté 

Případ policisté dále intenzivně prověřují. Mimo jiné zjišťují také to, zda se cizinci nedopustili ještě další majetkové trestné činnosti.

V souvislosti s tímto případem policisté varují všechny a vyzývají během nakupování k maximální opatrnosti. „V žádném případě by nakupující v obchodech neměli svoje kabelky, tašky nebo jiná zavazadla odkládat do nákupních vozíků, ani na jakékoli jiné nezabezpečené místo. V případě žen je pro kabelku bezpečné místo pouze v blízkosti její majitelky, nejlépe v oblasti před sebou, tak aby na ni žena stále viděla. Důležité je nenechávat si kabelku otevřenou. Do tašek, které není možné uzavřít, je vhodné si cenné věci nedávat,“ radí Kroutilová.

Na závěr ještě doplňuje, že skutečným rizikem je mít v takové tašce položenou peněženku navrchu. Muži by měli tašky rovněž nosit jen u sebe, pokud mají pouze peněženku, je pro její uložení nejvhodnější vnitřní kapsa bundy.

Štítky krádež, seniorka, obchod, policie, dopadení, Jihlava, peněženka, obchodní dům, Roman Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci, kteří okradli v obchodech v Jihlavě dvě seniorky, byli dopadeni | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.