Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O uplynulém víkendu zastavili policisté v Jihlavě dva řidiče pod vlivem alkoholu

Alkohol za volantem zaznamenali policisté v krajském městě o uplynulém víkendu hned ve dvou případech. První z řidičů nadýchal skoro jedno promile, druhý hříšník 1,25 promile. Oba na místě přišli o řidičský průkaz a jejich případem se bude policie dál zabývat.

Jihlavští policisté zastavili v pátek 11. května kolem jedné hodiny ráno na ulici Smrčenská v Jihlavě osobní automobil značky Škoda. Řidičem vozidla byl šestatřicetiletý muž z Jihlavska. „V rámci silniční kontroly policisté u muže provedli odborné měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, které vykázalo pozitivní výsledek. Naměřená hodnota činila 0,88 promile alkoholu. Také opakované měření bylo pozitivní a jeho výsledek vykázal hodnotu 0,81 promile,“ dodává Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Řidiči nesměl ve své jízdě pokračovat a byl mu okamžitě zadržen řidičský průkaz. „Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ pokračuje Miláčková.

Druhého řidiče pod vlivem alkoholu zastavili jihlavští policisté v sobotu 12. května krátce před půl devátou ráno. „Osobní automobil Škoda Fabia zastavila policejní hlídka na ulici Hradební v Jihlavě. Řidičem vozidla byl pětatřicetiletý muž z Jihlavska. Dechová zkouška, které se řidič podrobil, vykázala naměřenou hodnotu 1,25 promile alkoholu. Opakovaná měření byla také pozitivní a jejich naměřené hodnoty v obou případech přesáhly hranici jednoho promile,“doplňuje policejní mluvčí.

Také tomuto muži policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Za takový trestný čin je možné uložit trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ říká závěrem Stanislava Miláčková.                            

Foto flickr.com

Štítky alkohol, řidič, policie, promile, Jihlava, řidičský průkaz, ŠKODA AUTO a.s., okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O uplynulém víkendu zastavili policisté v Jihlavě dva řidiče pod vlivem alkoholu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.