Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž, který v Počátkách zabil své dva bratry, byl podle soudních znalců nepříčetný

Trestní stíhání šestadvacetiletého muže, který loni v říjnu ubodal v Počátkách na Pelhřimovsku své dva bratry a dalšího bratra napadl, bylo minulý týden zastaveno. Podle znalců byl muž v době činu nepříčetný. Soud bude rozhodovat o tom, jestli pachatel skončí v psychiatrické nemocnici nebo v detenčním zařízení. Informace dnešního Jihlavského deníku potvrdila dozorující státní zástupkyně Libuše Pospíšilová z táborské pobočky Krajského státního zastupitelství v Českých Budějovicích.

„Je to pravomocně zastavené. Ale upozorňuji na to, že je zde ještě oprávnění nejvyššího státního zástupce k přezkumu takového rozhodnutí,“ řekla Pospíšilová.

Tragédie se stala vloni 28. října v rodinném domě. Muž podle kriminalistů zaútočil v nočních hodinách na své bratry nožem. Nepřežila sedmnáctiletá dvojčata, jejich další starší bratr si zachránil život útěkem z domu.  Kriminalisté tehdy uváděli, že pachateli hrozí vězení na 15 až 20 let, případně výjimečný trest.

ČTĚTE TAKÉ: V Počátkách došlo k dvojnásobné vraždě. Šestadvacetiletý muž nožem zabil své dva bratry 

Podle informací Deníku byl muž propuštěn z vazby a v současné době je pod dohledem lékařů na uzavřeném oddělení Psychiatrické nemocnice Jihlava, kde bude čekat na další rozhodnutí soudu.

Soud v Táboře by se měl případem zabývat v nejbližší době. „Je pravděpodobné, že v této věci bude nařízeno veřejné zasedání ještě během tohoto měsíce,“ sdělil Deníku soudce Petr Černý.

Autoři

Štítky vražda, Počátky, soud, nepříčetnost, Libuše Macháčková, Státní zastupitelství ČR, České Budějovice, okres Pelhřimov, Petr Černý, Psychiatrická léčebna Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který v Počátkách zabil své dva bratry, byl podle soudních znalců nepříčetný | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.