Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: V Jihlavě byl okraden senior. Policie hledá muže, který zneužil jeho důvěry

V Jihlavě došlo k okradení důvěřivého šestaosmdesátiletého seniora, který se špatně pohybuje. Krádež nyní řeší jihlavští policisté a veřejnost prosí o pomoc, protože zatím neznají totožnost muže, který seniora okradl.

Případ začal v pondělí 23. dubna kolem 11. hodiny na jihlavském Masarykově náměstí. „Šestaosmdesátiletému muži, který se obtížněji pohybuje, odpočíval na lavičce. K seniorovi přistoupil neznámý muž a nabídl mu, že ho doprovodí. Senior pomoc potřeboval, a proto ji přijal. Muž ho poté vedl k horní části náměstí směrem k vozidlu taxislužby, do kterého oba nastoupili. Senior se nechal odvézt na ulici Březinova, kde vystoupil, stejně jako neznámý muž, který opět seniora při chůzi podpíral,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Pak oba dva vešli do bytového domu, kde na chodbě muž náhle vzal z nákupní tašky, kterou měl senior u sebe, příruční pouzdro a utekl. Senior vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nemohl na vzniklou situaci nijak reagovat. Při krádeži přišel o finanční hotovost, osobní a další věci. 

Případ byl poté oznámen policii. „Policisté začali ihned po pachateli v lokalitě pátrat. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Policisté prováděli šetření, shromáždili všechny získané poznatky a vyhodnotili také záznam z kamery, které seniora v doprovodu neznámého muže na Masarykově náměstí zachytily. Jedná se o muže snědší barvy pleti, vysokého přibližně 180 centimetrů. Na sobě měl tmavé oblečení,“ popisuje policejní mluvčí.

Policisté prosí osoby, které podezřelého muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásily na tísňové lince 158. „Uvítají také, pokud se přihlásí občané, kteří by mohli poskytnout informace směřující k objasnění případu,“ uzavírá s prosbou Kroutilová.

Foto Policie ČR

Štítky okradení, záznam, senior, pátrání, policie, Jihlava, Masarykovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Jihlavě byl okraden senior. Policie hledá muže, který zneužil jeho důvěry | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.