Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zloděj vzal v Jihlavě kolo za pětašedesát tisíc korun. Může jít až na pět let do vězení

Jihlavští policisté velmi rychle objasnili případ krádeže jízdního kola, ke kterému došlo tento týden v Jihlavě. Nalezli i odcizené kolo v hodnotě pětašedesát tisíc korun, a to si tak mohl převzít zpět jeho majitel.

Ke krádeži došlo v úterý 17. dubna. „Majitel si svoje jízdní kolo zanechal v ranních hodinách v areálu jihlavské firmy. Kolo si na vyčleněném místě parkovišti zajistil zámkem a z místa odešel. V odpoledních hodinách ale zjistil, že jízdní kolo tam již není a oznámil krádež policii. Policisté místo ohledali a zadokumentovali, zahájili prověřování za účelem zjištění maximálního množství informací k pachateli. Na základě šetření se jim podařilo pachatele ještě ten den dopadnout,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Policisté podezřelého muže vypátrali v Jihlavě v domě, kde aktuálně pobývá. Jedná se o pětatřicetiletého muže z Prahy.

„Policisté vypátrali i odcizené jízdní kolo, které měl muž uložené v bytě. Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní komisař pětatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení,“ doplňuje policejní mluvčí.

Vzhledem k výši škody způsobené krádeží hrozí podezřelému muži za spáchaný trestný čin trest odnětí svobody až na pět let.

Foto Luboš Vrabec

Štítky krádež, kolo, zloděj, policie, Jihlava, jízdní kolo, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj vzal v Jihlavě kolo za pětašedesát tisíc korun. Může jít až na pět let do vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.