Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Mladík napadený u City Parku se již přihlásil. Policie hledá další tři muže z videa

AKTUALIZACE 19:17: U jihlavského City Parku došlo na začátku dubna k fyzickému napadení. Jihlavští policisté se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci, protože se jim dosud nepodařilo najít totožnost tří mužů, kteří byli napadení přítomni. Původně hledala i totožnost oběti agresora, ten se ale již policii sám přihlásil. Kdo byl agresorem, to již vědí.

Ke spáchání trestného činu došlo v pondělí 2. dubna na ulici Hradební. Po desáté hodině dopoledne stál na chodníku před přechodem pro chodce mladý muž. „Ve směru od centra města k němu přišli celkem čtyři mladíci. Jeden z nich stojícího mladého muže oslovil a požádal o drobnost, mladý muž byl vstřícný a snažil se ochotně žádosti vyhovět. Jiný mladík ze skupinky ale náhle mladého muže zcela bezdůvodně fyzicky napadl, strhl ho na zem a bil. Zbývající tři ze skupiny se do fyzického napadení nezapojovali, naopak se agresorovi snažili v útoku bránit a napadenému pomoci,“ popisuje průběh napadení Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Agresivní mladík se k napadenému mladému muži, který se snažil po útocích vstát, opakovaně vracel a stále mu ubližoval. Minimálně jednou napadeného muže kopl do hlavy.

„Poté útočník z místa odešel ve směru k centru města a následně ho zajistili strážníci městské policie. Jednalo se o mladistvého, který byl pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota téměř jedno promile alkoholu. Podnapilého mladistvého si následně převzala oprávněná osoba. Napadený mladý muž stejně jako zbytek skupinky z místa, kde k činu došlo, po útoku odešli různými směry a jejich totožnost policisté zjišťují,“ pokračuje Kroutilová.

Po přijetí oznámení o fyzickém napadení se policisté začali případem zabývat. Využili také záznamy z bezpečnostních kamer. „V současné době se policisté obracejí s žádostí o spolupráci na veřejnost. V zájmu prověřování je důležité, aby se přihlásili tři mladíci, kteří u fyzického napadení byli a jeho průběh viděli,“ říká policejní mluvčí. Policisté pvodně hledali i napadeného mladíka, ten se ale během dnešního odpoledne policii sám přihlásil. 

Policisté v rámci tohoto případu zjišťují také to, za jakých okolností se podezřelý mladistvý chlapec k alkoholu dostal. O případu byl informován také odbor sociálně právní ochrany dětí.

Foto Policie ČR, Dominik Svoboda

Štítky napadení, City Park, alkohol, pátrání, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladík napadený u City Parku se již přihlásil. Policie hledá další tři muže z videa | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.