Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavští policisté dopadli cizince, který nožem pořezal dva muže. Hrozí mu až desetiletý trest

Další vyřešený případ mají na svém kontě jihlavští policisté. Řeč je o napadení, ke kterému došlo na konci minulého roku v jednom z jihlavských barů. Na svědomí ho má cizinec. Nožem zaútočil na návštěvníka baru a také na barmana. Skončil v brněnské věznici.

Policistům se podařilo dopadnout cizince, který na konci minulého roku v jihlavském baru zaútočil s nožem v ruce na návštěvníka podniku a barmana. Oba napadení utrpěli řezné poranění na ruce. Podezřelý cizinec z místa po činu utekl, policisté zjistili jeho totožnost a ihned po něm vyhlásili celostátní pátrání. Hledaného dopadli policisté na konci minulého týdne, cizinec byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu a na podaný návrh byl vzat do vazby.

K činu došlo na konci prosince v baru v Jihlavě. „V podniku byli dva značně opilí cizinci, kteří odmítali odejít. Kolem půl páté ráno se je proto snažili z podniku odvést ven zaměstnanec podniku a pomohl mu třicetiletý návštěvník, který se s barmanem znal. V prostoru schodiště jeden z opilých cizinců nejprve zamířil k východu, poté se ale vrátil, v ruce držel nůž a prováděl s nožem výpady směřující na třicetiletého muže, tomu se je naštěstí dařilo vykrýt nebo se jim vyhnout,“ popisuje začátek incidentu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

I přesto ale muž utrpěl řezné zranění na ruce a řeznou ránu utržil i zaměstnanec podniku, který byl při útoku v blízkosti. Útoku cizinec zanechal až poté, co ho napadený muž v obraně udeřil. Pak cizinec upadl a z místa utekl.

Zranění na prstech i předloktí

Druhého opilého cizince napadení muži zajistili a přivolali policii. Vzhledem ke zranění mužů přivolali policisté také zdravotnickou záchrannou službu. „Oba zranění byli převezeni na ošetření do nemocnice, jeden z nich utrpěl řezné poranění na prstech, druhý na předloktí,“ upřesnil David Fiala, komisař oddělení obecné kriminality.

Policisté na místě druhého opilého cizince, který byl v době napadení také přítomný, zajistili a odvezli ho k vystřízlivění na záchytku. Naměřili mu více než dvě promile alkoholu.

„Po podezřelém muži, který v podniku útočil, začali policisté ihned v lokalitě pátrat. Místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Na základě šetření zjistili policisté totožnost podezřelého cizince, který po činu z místa utekl, a ještě ten den po něm vyhlásili celostátní pátrání. Jednalo se o muže, který se pohyboval po území celé České republiky a svůj pobyt měnil,“ pokračuje Kroutilová.

Prověřování případu převzali jihlavští kriminalisté. Provedli výslechy osob a nezbytná šetření, vyhodnotili všechny získané informace a vyžádali si také lékařské zprávy. „S ohledem na způsob napadení a jeho intenzitu mohl podezřelý cizinec způsobit napadenému třicetiletému návštěvníkovi podniku mnohem závažnější zranění, než se kterým byl nakonec v nemocnici ošetřen, přičemž k tomu nedošlo zejména jen díky dobré obraně napadeného,“ dodal komisař David Fiala.

Po hledaném cizinci probíhalo intenzivní pátrání, které bylo ukončeno ve druhé polovině minulého týdne. „Třicetiletého cizince nalezli policisté jihlavského odboru cizinecké policie ve večerních hodinách při kontrole ubytovny na Jihlavsku, kde byl jen několik hodin ubytovaný. Celostátně hledaného muže policisté zadrželi a umístili ho do policejní cely,“ doplňuje policejní mluvčí.  

Do vazby, aby neutekl 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání třicetiletého útočníka. „Třicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví,“ řekl Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Na obviněného cizince byl podán návrh na vzetí do vazby, protože hrozilo, že by utekl nebo že se bude skrývat, aby se trestu vyhnul. „Stejně tak už se stalo po činu, kdy utekl a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání, navíc se jedná o cizince, který nemá v České republice trvalé vazby a místo svého aktuálního pohybu a pobytu měnil. Po rozhodnutí soudu policisté obviněného třicetiletého cizince eskortovali do brněnské věznice,“ říká Jana Kroutilová.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchaný násilný trestný čin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ řekl závěrem Pavel Krčál.

Štítky napadení, nůž, pořezání, bar, cizinec, policie, vězení, úraz, Tim Hamilton, Česko, Cizinecká policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští policisté dopadli cizince, který nožem pořezal dva muže. Hrozí mu až desetiletý trest | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.