Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Cestující v autobusu přišel o peněženku. Neznámý muž pak zneužil platební kartu

Jihlavští policisté se opět obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci při objasňování případu. Jde o ztracenou peněženku během cestování autobusem a následné zneužití platební karty. K tomu došlo v prosinci minulého roku.

O zmiňovanou peněženku přišel jeden z cestujících autobusu, měl v ní mimo jiné i platební kartu. „Jejím prostřednictvím se následně pokusil vybrat z bankomatu finanční hotovost neznámý muž, kterého zachytila kamera, a policisté by potřebovali zjistit jeho totožnost. O peněženku přišel její majitel v prosinci, když před čtvrtou hodinou odpoledne cestoval linkovým autobusem ze směru od obce Střítež na zastávku na ulici Romana Havelky v Jihlavě. Peněženku měl uloženou v batohu, odkud ji pachatel zřejmě v nestřeženém okamžiku odcizil,“ sděluje podrobnosti Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Majitel peněženky tak přišel o peníze, platební kartu, osobní doklady a doklady k vozidlu. Krádeží mu vznikla škoda přes 1 500 korun. Když zjistil, že peněženku nemá, tak ji nejprve začal hledat na všech místech, která připadala v úvahu, úspěšný ale nebyl. Vše proto oznámil na policii.

„Policisté zjistili, že chvilku poté, co mu byla peněženka odcizena, se ve stejný den pokusil prostřednictvím jeho platební karty vybrat z bankomatu peníze neznámý muž. Hotovost se mu však nepodařilo získat,“ pokračuje Kroutilová.

Případem se podrobně začali zabývat policisté. Nyní se obracejí také na veřejnost. „Žádáme osoby, které muže na fotografii znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásily na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace směřující k objasnění případu,“ uzavírá mluvčí policistů.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, peněženka, platební karta, zneužití, pátrání, Roman Havelka, Střítež, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Cestující v autobusu přišel o peněženku. Neznámý muž pak zneužil platební kartu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.