Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hromadná nehoda na 158. kilometru dálnice na dvě hodiny znemožnila průjezd na Brno

Hromadná nehoda na dálnici D1 na 158. kilometru mezi Lhotkou a Velkou Bíteší dnes na více než dvě hodiny zastavila provoz ve směru na Brno. Řidiči mohli oběma pruhy jezdit znovu asi ve 14:50.

„Nehodu šesti osobních a jednoho nákladního auta způsobil řidič kamionu, který nedobrzdil a narazil do dalších aut,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dva lidé se při nehodě zranili. S lehkým a středně těžkým zraněním je záchranáři převezli do nemocnic v Brně. „Oba zraněné museli hasiči vyprošťovat pomocí hydrauliky,“ doplnila mluvčí hasičů Petra Musilová.

Nehoda se stala po 12:00. Zkomplikovala dopravu na dálnici i přilehlých silnicích nižších tříd. Před místem nehody se tvořily asi desetikilometrové kolony. Řidiči nehodu objížděli po silnici II/602.

Se zvýšeným provozem v souvislosti s velikonočními prázdninami podle Čírtkové souvisí i dnešní lehce zvýšený počet dopravních nehod a dopravních komplikací. „Nejhorší situace je od rána na dálnici D1, protože už ráno byla nehoda na brněnském úseku. Auta komplikují průjezd obcemi na objízdné trase a to vytváří kolizní situace i jinde,“ řekla Čírtková.

V době odstraňování nehody na 158. kilometru se stala nehoda i na 112. kilometru ve směru na Prahu u Jihlavy. Průjezd dálnice tam nemusel být omezen a nikdo se nezranil.

Foto Drbna | Zdroj ČTK

Štítky havárie, dálnice, Brno, Dálnice D1, Velká Bíteš, Lhotka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadná nehoda na 158. kilometru dálnice na dvě hodiny znemožnila průjezd na Brno | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.