Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavští policisté našli sprejera, který řádil v Jihlavě. Poškodil třeba i zeď vysoké školy

Jihlavští policisté mají na svém kontě další úspěšně vyřešený případ. Jde o sprejování, ke kterému docházelo v krajském městě v době od loňského srpna do letošního ledna. Sprejer poškodil celkem dvanáct objektů.

„Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci dvaadvacetiletému muži z Jihlavska. V době od loňského srpna do letošního ledna poškodil celkem dvanáct objektů. Zaměřil se na omítky bytových domů, oplocení, zdi a tunely,“ říká k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Terčem sprejování se staly dva bytové domy na ulici Slavíčkova, zeď areálu vysoké školy, plechové oplocení a tři zdi na ulici Mahlerova, na ulici Sokolovská muž poškodil stěnu kabinek a plechové oplocení areálu, dále posprejoval zeď tunelu pod dálničním přivaděčem a vedoucí z parku Keťásek a budovu skladu na ulici Mostecká. Jednalo se o nápisy různých barev, vždy v délce několika metrů.

„V jednom z případů muž poškodil omítku bytového domu více než šestimetrovým stříbrným nápisem. Celková škoda přesáhla dvacet tisíc korun. Po přijetí oznámení o posprejování objektů začali policisté případ ihned prověřovat a po pachateli pátrali. Na základě šetření se jim podařilo autora sprejových nápisů dopadnout,“ pokračuje Kroutilová.

Případ dvaadvacetiletého sprejera policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Štítky sprejer, dopadení, policie, Jihlava, plot, bytový dům, nápis, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští policisté našli sprejera, který řádil v Jihlavě. Poškodil třeba i zeď vysoké školy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.