Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO + VIDEO: Policie pátrá po zloději kosmetiky. Zaměřil se na kartáčky a parfémy

Celkovou škodu kolem osmi tisíc korun způsobil zatím neznámý zloděj v třebíčských prodejnách s drogerií. Nyní policisté pátrají po muži, kterého zachytily kamery na prodejní ploše. Obrací se proto na veřejnost, která by mohla pomoci s jeho identifikací.

K první krádeži došlo v úterý 27. února v Třebíči v obchodním domě na ulici Znojemská. Muž zde po 16. hodině pod bundu schoval elektrický zubní kartáček a bez zaplacení prošel prostorem pokladen.

Poté pokračoval v dalším obchodě, v části Nové Dvory. „V této prodejně odcizil náhradní hlavice k elektrickým zubním kartáčkům. Zboží si schoval pod bundu a opět odešel bez zaplacení. Krádež byla v obou případech odhalena až následně, vznikla při nich celková škoda přes pět tisíc korun,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Do stejné prodejny v části Nové Dvory zmíněný zloděj přišel ještě o tři dny později, tedy 23. února, opět kolem čtvrté hodiny odpoledne. Odcizil parfémy v hodnotě necelé tři tisíce korun, které ukryl pod bundu. Když chtěl z obchodu odejít bez zaplacení, byl zaměstnanci prodejny zastaven a odcizené zboží vydal, poté se mu ale podařilo hbitě z místa utéct.

„Policisté začali jednotlivé krádeže ihned po přijetí oznámení prověřovat. Provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro pátrání po pachateli. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Na základě vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že se podoba muže ve všech třech případech shoduje,“ pokračuje Jana Kroutilová.

Muž je pravděpodobně ve věku kolem dvaceti let, vysoký přibližně 185 centimetrů. Měl krátké hnědé vlasy. Na sobě měl oblečenou bundu v horní části lemovanou kožešinou a rifle.

„Žádáme občany, kteří muže na kamerových záznamech, případně fotografiích, znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ vyzývá mluvčí policistů.  

Foto Policie ČR

Štítky krádež, zloděj, drogerie, kamery, bunda, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO + VIDEO: Policie pátrá po zloději kosmetiky. Zaměřil se na kartáčky a parfémy | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.