Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Žďársku pracovalo neoprávněně deset Ukrajinců, jedná se o jejich vyhoštění

Celkem deset občanů ukrajinské národnosti, kteří pracovali na Žďársku prostřednictvím agentury, byli v minulém týdnu zadrženi kvůli tomu, že žádný z jejich dokumentů neobsahoval oprávnění v naší zemi pracovat. Nyní byly s těmito osobami zahájeny úkony ve věci správního vyhoštění.

Během pobytovou kontroly se zaměřením na oprávněnost pobytu cizinců na území České republiky narazily hlídky cizinecké policie na deset Ukrajinců, kteří nedisponovali potřebným oprávněním pro výkon práce v České republice.

Jednalo se o osm žen a dva muže ve věku 23 až 53 let, kteří neměli povolení od úřadu práce ani jiný dokument, který by k pracovní činnosti v České republice opravňova.“ Z tohoto důvodu bylo deset cizinců eskortováno na Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, kde byly s těmito osobami zahájeny úkony správního řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států EU. 

Většina těchto cizinců měla v dokladech polské vízum typu D, které neopravňuje k provádění pracovní činnosti na území České republiky. 

V průběhu loňského roku zjistili policisté odboru cizinecké policie v našem kraji celkem 169 případů nelegálního zaměstnávání cizinců. Tito cizinci byli převážně zaměstnáni prostřednictvím pracovních agentur. V rámci preventivních aktivit byly prováděny pobytové kontroly zaměřené také na živnostenské provozovny, hotely a dalších zařízení. Jejich cílem byla kontrola oprávněnosti pobytu cizinců na území České republiky a dodržování pobytového režimu a jednotlivých ustanovení zákona o pobytu cizinců.

V loňském roce dále kriminalisté zaznamenali výrazný vzestup zjištěných případů, kdy cizinci vykonávali činnost, pro kterou neměli na území České republiky povolení, ačkoliv je to podmínkou výkonu zaměstnání. Nejčastěji se jednalo o pracovníky z Moldavska a z Ukrajiny, kteří zneužívali polská schengenská víza typu „D“ a typu „C“. Nelegální zaměstnávání cizinců bylo zjišťováno průřezem všech okresů v rámci Kraje Vysočina.

Foto locpress.com | Zdroj Policie ČR

Štítky okres Žďár nad Sázavou, Česko, Cizinecká policie, Evropská unie, Úřad práce České republiky, Kraj Vysočina, Ukrajina, Moldavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Žďársku pracovalo neoprávněně deset Ukrajinců, jedná se o jejich vyhoštění | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.