Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zápas se Slavií sledovaly skoro čtyři tisíce fanoušků. Tři vběhli před utkáním na trávník

V Jihlavě se v sobotu 17. února konal fotbalový zápas mezi FC Vysočina Jihlava a SK Slavia Praha. Policisté na utkání nahlíželi jako na rizikové, proto byla na stadionu i v jeho okolí posílena bezpečnostní opatření. Nakonec ale policisté nemuseli řešit žádnou mimořádnou událost ani žádné výraznější narušení veřejného pořádku, kterého by se dopouštěli fotbaloví fanoušci.

Výraznější problémy nenastaly ano při příjezdu a příchodu fanoušků na stadion. Na sobotní zápas přišlo celkem 3798 fanoušků. „Z toho 450 fanoušků bylo z hostujícího SK Slavia Praha, mezi kterými bylo několik desítek rizikových fanoušků. V sektoru hostujících fanoušků bylo přítomno deset stewardů - pořadatelů, kteří přicestovali s fanoušky SK Slavie z Prahy. Před utkáním a v jeho průběhu došlo k zapálení několika světlic a dělobuchů v sektoru fanoušku hostí,“ říká Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Před výkopem, tedy ještě před začátkem utkání, vběhli tři fanoušci hostujícího týmu na hrací plochu. Jednalo se o dva muže a jednu ženu. Tento incident si vyřešila ve své kompetenci pořadatelská služba a fanoušci byli vyvedeni ven ze stadionu.

ČTĚTE TAKÉ: Dnešní fotbalový zápas se Slavií byl vyhodnocen jako rizikový. Budou mu přihlížet policisté 

„Po skončení utkání se v souvislosti s protiprávním jednáním, týkajícím se používání zakázané pyrotechniky, podařilo policistům ztotožnit jednoho fanouška, který v sektoru hostí používal zábavní pyrotechniku. Policisté tento případ zadokumentovali jako přestupek na úseku o požární ochrany a  věc předají do správního řízení,“ pokračuje mluvčí policistů.

Policisté dále museli řešit tři přestupky v dopravě, všechny se vyřešily uložením pokuty na místě.

„Na bezpečnostním opatření se podíleli kromě policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina také kolegové pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje a strážníci Městské policie Jihlava,“ uzavírá Dana Čírtková.

Foto Dalibor Mašek

Štítky fotbal, bezpečnost, fanoušci, opatření, FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas se Slavií sledovaly skoro čtyři tisíce fanoušků. Tři vběhli před utkáním na trávník | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.