Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Policisté od rána evidují skoro čtyřicet nehod. Boural třeba i autobus s náklaďákem

Sníh, který dnes v noci napadl na Vysočině, opět na mnoha místech kraje komplikoval dopravu. Podle slov krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové od rána do 14 hodin přijali policisté integrovaného operačního střediska oznámení o 38 dopravních nehodách, které se staly na silnicích všech tříd, včetně dálnice D1. Při nehodách se lehce zranilo šest lidí.

Kvůli nočnímu sněžení a nízkým ranním teplotám na silnicích ležela vrstva ujetého sněhu, a některé silnice tak byly sjízdné pouze se zvýšenou opatrností.

„Ve stoupáních měly problémy především kamiony. Problémy nám na linku 158 hlásili řidiči ze silnice I/38 Jihlava – Havlíčkův Brod, zejména z okolí obce Štoky, kde uvízly kamiony, ze silnice u obce Želetava, z okolí Náměště nad Oslavou, Humpolce, Bystřice nad Pernštejnem. Problémy byly ale také na dalších místech celého našeho kraje. V současné době jsou vzhledem k vývoji počasí všechny silnice I. a II. tříd v našem kraji ošetřeny a jsou sjízdné. Silnice III. tříd mohou být stále sjízdné se zvýšenou opatrností,“ pokračuje Čírtková.

Hned brzy ráno - konkrétně v 5:44 - se stala nehoda na silnici I/34 v obci Pravíkov, zde se střetl kamion s autobusem. „Třicetiletý řidič jízdní soupravy tvořené nákladním automobilem s návěsem jel po silnici I. třídy č. 34 v obci Pravíkov ve směru od obce Vodná směrem na obec Pelhřimov. Ve stoupání na sněhem pokryté vozovce nezvládl řízení vozidla a přejel s jízdní soupravou do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím autobusem Mercedes Benz Intouro,“ popisuje mluvčí.

Autobus byl nárazem odražen mimo vozovku, kde poškodil dřevěné oplocení. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče autobusu, který byl sanitkou převezen do pelhřimovské nemocnice.

Alkohol na vině nebyl 

Lehce se zranila také posádka z nákladního auta, řidič a jeho spolujezdkyně byli převezeni do nemocnice v Jindřichově Hradci.

„Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla u obou řidičů negativní. Místo bylo po nehodě zcela neprůjezdné a policisté odkláněli provoz na objízdné komunikace. Objízdná trasa pro osobní vozidla vedla přes obce Božejov, Drahoňov, Babín a Johanku. Pro nákladní vozidla vedla objízdná trasa z Kamenice před Horní Cerekev do Pelhřimova,“ popisuje Dana Čírtková.

Závěrem dodává, že před půl jednou se podařilo odstranit havarovaná vozidla a v místě plně obnovit provoz.

Foto Policie ČR

Štítky nehody, statistika, počasí, sníh, komplikace, Pravíkov, silnice, havárie, Kraj Vysočina, Dálnice D1, nákladní automobil, Mercedes-Benz, Jihlava, Pelhřimov, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policisté od rána evidují skoro čtyřicet nehod. Boural třeba i autobus s náklaďákem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.