Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Policisté hledají zloděje ořechů z jihlavského obchodu. Neznáte osoby ve videu?

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování krádeže, ke které došlo v listopadu v jihlavském obchodním domě na Okružní ulici. Zloděj chtěl s bezmála stovkou balení ořechů ukrytých v batohu na zádech odejít z prodejny bez zaplacení, všeho si ale všimla zákaznice obchodu, která muži krádež překazila a ten z místa nakonec utekl s prázdnou. Policisté pátrají po totožnosti muže a dále dvou osob - muže a ženy, kteří byli v obchodním domě s ním.

Ke krádeži došlo v pátek 24. listopadu v obchodním domě na ulici Okružní.

„Kolem jedenácté hodiny dopoledne přišli do obchodu dva muži a žena. Pachatel vzal z regálu necelou stovku balení ořechů a zboží v hodnotě přes osm a půl tisíce korun uložil do batohu. S batohem na zádech muž poté prošel přes pokladní zónu, aniž by za zboží zaplatil. Druhý muž a žena ho následovali. Podezřelého jednání si ale zároveň všimla náhodná zákaznice obchodního domu, která ihned zareagovala, za pachatelem se vydala a upozornila na něho pracovníky ostrahy,“ vypráví průběh krádeže Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Zloděj chtěl rychle z obchodu utéct, zmíněná svědkyně ho ale uchopila za batoh a snažila se ho zastavit. Na to muž reagoval tím, že se s ní začal přetahovat. „Dostali se až do prostoru před obchodním domem, vzhledem k tomu, že mu svědkyně neustále bránila odcizené zboží odnést a k místu se blížili pracovníci ostrahy, po chvíli zde batoh zanechal a utekl. Prostor spěšně opustili také druhý muž a žena,“ pokračuje policejní mluvčí.

Chvíli poté na místo přijeli policisté a začali podezřelé lidi hledat. V rámci prověřování vytěžili policisté také záznamy z kamer, a získali tak záběry podezřelého muže i dalších dvou osob, které s ním v obchodním domě byly.

„Podezřelý muž je ve věku kolem třiceti let, vysoký přibližně 190 cm. Měl krátké hnědé vlasy a na očích nasazené brýle, na sobě měl oblečenou tmavou bundu a na zádech batoh,“ popisuje Kroutilová.

V jeho blízkosti se v obchodním domě pohybovali ještě další muž a žena. Žena je ve věku kolem pětadvaceti let, vysoká přibližně 160 cm, hubené postavy. Měla tmavé delší vlasy stažené do culíku, na sobě měla oblečenou bundu s kapucí a částí kolem krku přes ramena bílé barvy. Druhý muž byl starší, silnější postavy, vysoký kolem 170 cm. Měl krátké tmavé vlasy, modrou mikinu a tmavé kalhoty.

„Žádáme občany, kteří podezřelého muže, kterého při pokusu odnést z obchodu odcizené zboží zachytily kamery, znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ vyzývá mluvčí policie.

Policisté uvítají také informace k druhému muži a ženě, kteří se v blízkosti podezřelého v době krádeže v obchodním domě pohybovali.

Foto Policie ČR, Dominik Svoboda

Štítky pátrání, zloděj, krádež, ořechy, záznam, obchodní dům, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté hledají zloděje ořechů z jihlavského obchodu. Neznáte osoby ve videu? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.