Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nehod na Vysočině v lednu přibylo, jeden člověk zemřel. Statistiku ovlivnily nehody na D1

Během prvního měsíce letošního roku se stalo na Vysočině 311 dopravních nehod, o 17 víc než v lednu 2017. Jeden člověk zemřel, s těžkým zraněním skončilo po lednových nehodách šest lidí, dalších 90 se zranilo lehce. Způsobené škody se dostaly přes 27,6 milionu korun, což představuje meziroční nárůst o 96 procent, uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Lednovou statistiku nehodovosti letos významně ovlivnila série dopravních nehod na dálnici D1 z 9. ledna.  První tragická dopravní nehoda na Vysočině se letos stala nad ránem 14. ledna u obce Krahulčí na Jihlavsku. Zemřel při ní osmnáctiletý řidič. Jeho auto nejprve narazilo do stromu a pak se převrátilo do rybníka. Řidič zůstal ve voze zaklíněn, auto ve vodě objevili kolemjdoucí až po několika hodinách (o této nehodě jsme vás informovali ZDE).

Na statistice nehodovosti se výrazně projevila série dopravních nehod na dálnici D1 z 9. ledna. Střetlo se při nich 59 vozidel. Škodu policie odhadla na částku před 15 milionů korun. „Skutečná vzniklá škoda bude zřejmě mnohem vyšší, ale její přesnou výši si řeší majitelé a provozovatelé vozidel s likvidátory jednotlivých pojišťoven,“ řekla Čírtková.

ČTĚTE TAKÉ: Na dálnici D1 bouralo 16. ledna dohromady devětapadesát aut, upřesnila policie 

Autoři | Foto David Poláček

Štítky statistika, nehody, leden, úmrtí, havárie, Kraj Vysočina, Dálnice D1, dopravní nehoda, dálnice, okres Jihlava, Krahulčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehod na Vysočině v lednu přibylo, jeden člověk zemřel. Statistiku ovlivnily nehody na D1 | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.