Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž z Jihlavy nevrátil nalezenou peněženku majiteli a k nákupům zneužil platební kartu

Jihlavští policisté objasnili případ zneužití platební karty, kterou její třiadvacetiletý majitel ztratil společně s peněženkou v jihlavském zábavním podniku. Ke ztrátě došlo v sobotu 16. prosince v nočních hodinách v hudebním podniku na ulici Jiráskova. Nakonec se ukázalo, že krádež má na svědomí pětadvacetiletý muž z Jihlavy.

V uvedený den kolem čtvrté hodiny třiadvacetiletý muž ztratil peněženku, kterou měl uloženou v zadní kapse kalhot. „Situace využil další návštěvník podniku a peněženku odcizil. Majitel v ní měl uloženou finanční hotovost dva tisíce korun, osobní doklady a platební kartu. Další škodu pachatel majiteli peněženky ale způsobil ještě tím, že zneužil jeho platební kartu,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

S ukradenou kartou učinil sedm plateb na různých místech v Jihlavě v celkové hodnotě necelý tisíc korun. Když mladý muž zjistil, že peněženku nemá, obrátil se na policii. „Policisté zahájili prověřování a začali po pachateli pátrat. Na základě šetření se jim podařilo podezřelého muže dopadnout. Jedná se o pětadvacetiletého muže z Jihlavy. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ jmenuje Kroutilová.

Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Foto pixabay.com

Štítky krádež, platební karta, zneužití, peněženka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Jihlavy nevrátil nalezenou peněženku majiteli a k nákupům zneužil platební kartu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.