Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Muž odcizil v City Parku čtyři tisíce v hotovosti. Poznáte ho na videozáznamu?

Hned během prvních dní nového roku museli v obchodním centru v Hradební ulici řešit krádež. V pátek 5. ledna zde v jednom z obchodů odcizil 4 tisíce korun v hotovosti. Policie se nyní na veřejnost obrací se zdvořilou žádostí o poskytnutí identifikace pachatele.

Ke krádeži došlo v pátek 5. ledna po půl sedmé večer v prodejně obchodního centra na ulici Hradební.

Do obchodu přišel muž, který měl na sobě oblečenou tmavou bundu a na hlavě šedou zimní čepici se vzorem. Chvíli v prostoru prodejny chodil a pak zamířil k pultu. Zaplatil za zakoupené zboží a požádal zaměstnance o rozměnění peněz.

Prodavač mu vyhověl, muž ale po první směně požadoval další a záměrně rozptyloval jeho pozornost. Když zaměstnanec obchodu odložil čtyři tisícové bankovky stranou na pult a další přepočítával, muž situace ihned využil a peníze nepozorovaně odcizil. Poté ještě chvíli pokračoval v manipulaci s bankovkami a komunikaci s prodavačem, poté vše ukončil a odešel z prodejny i s odcizenými penězi.

Zaměstnanec obchodu začal mít po odchodu muže pochybnosti, které následně potvrdila kontrola finanční hotovosti v pokladně. Krádež byla poté oznámena policii. Po shromáždění všech poznatky a vyhodnocení záznamů z kamery, která podezřelého muže při krádeži zachytila, nyní policisté žádají osoby, které podezřelého muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásily na tísňové lince 158.

Dále by kriminalisté v zájmu probíhajícího prověřování uvítali ještě informace k totožnosti muže, který byl v prodejně v době, kdy ke krádeži došlo (zachycen je na fotografiích). Do obchodu vešel ve stejnou dobu jako pachatel a zůstal stát u vchodu, kde komunikoval s druhou zaměstnankyní, a po odchodu podezřelého rovněž z prodejny odešel. Tento muž by mohl poskytnout důležité informace směřující k objasnění případu, proto policisté žádají občany, kteří ho poznají, aby se rovněž přihlásili na lince 158.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky hotové peníze, obchod, krádež, City Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž odcizil v City Parku čtyři tisíce v hotovosti. Poznáte ho na videozáznamu? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.