Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Devětadvacetiletý muž při kontrole nabídl policistům úplatek. Každému pět set eur

Na pěkný malér si zadělal devětadvacetiletý muž z Jindřichohradecka, který je obviněn z podplacení. Při silniční kontrole se totiž snažil podplatit policisty, každému nabízel pět set euro. K případu došlo 31. prosince loňského roku v Žirovnici.

„Policejní hlídka obvodního oddělení Kamenice nad Lipou policejní stanice Počátky zastavila kolem jedné hodiny ráno na ulici Hradecká osobní automobil Ford Mondeo. Řidičem vozidla byl právě devětadvacetiletý muž z Jindřichohradecka. Policisté muže vyzvali k podrobení se odbornému měření na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu. Muž dechovou zkoušku odmítl,“ vypráví Stanislava Miláčková, policejní mluvčí.

Zmíněný muž neváhal a policistům nabídl úplatek, a to ve výši pěti set euro pro každého policistu. Za nabídnutý úplatek po policistech chtěl, aby ho nechali být a věc s ním dále neřešili. „Samozřejmě oba policisté toto okamžitě odmítli. Na to obviněný muž reagoval tak, že úplatek jim nabídl v rámci této kontroly opakovaně, a následně se ještě snažil úplatek označit jako dárek. I toto policisté opětovně důrazně odmítli,“ pokračuje policejní mluvčí.

Mladý muž se nakonec dechové zkoušce dobrovolně podrobil. Její výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 0,71 promile alkoholu.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání devětadvacetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu podplacení, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ uvedl Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Obviněný muž byl již v minulosti několikrát soudně trestán, a to především za majetkovou trestnou činnost.

Foto pixabay.com

Štítky úplatek, kontrola, policie, okres Jindřichův Hradec, Žirovnice, Ford Mondeo, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětadvacetiletý muž při kontrole nabídl policistům úplatek. Každému pět set eur | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.