Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Mladá žena se bála reakce svého zaměstnavatele. Vymyslela si přepadení a krádež

Ve čtvrtek 11. ledna dostali policisté na Vysočině oznámení na lince 158 o tom, že na okraji Třebíče byla přepadena čtyřiatřicetiletá žena, kterou neznámý muž vytáhl z osobního auta, to jí odcizil a poté s ním odjel neznámo kam. Do pátrání po pachateli se zapojily desítky lidí. Nakonec se však ukázalo, že si zmíněná žena celé přepadení vymyslela.

Na místo byly okamžitě vyslány nejbližší policejní hlídky. Hlavním úkolem bylo od přepadené ženy zjistit, co se přesně stalo a poté zahájit pátrání po pachateli a odcizeném osobním autě. „Na místo byl také vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Třebíč. Žena policistům uvedla, že projížděla s osobním vozidlem značky Škoda Fabia po silnici II/360. V katastru místní části Pocoucov jí náhle a úmyslně vstoupil do jízdní dráhy neznámý chodec. Ženě se podařilo vozidlo zastavit. Žena poté otevřela dveře u auta a muže se zeptala, jestli něco nepotřebuje,“ popisuje výpověď údajně přepadené ženy Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Muž prý zareagoval tak, že ženu fyzicky napadl, vytáhl ji z auta a násilím se ho zmocnil. S autem poté z místa odjel a ženu zanechal na místě. Ženě se ze silnice na odlehlém místě podařilo dostat k sídlu nejbližší firmy na okraji Třebíče, odkud si zavolala pomoc. „Policisté získali od přepadené ženy orientační popis pachatele a rozjelo se rozsáhlé pátrání s cílem co nejrychleji vypátrat lupiče a odcizené vozidlo. Přepadená žena si stěžovala na bolesti hlavy a krku, takže byla z místa převezena zdravotnickou záchrannou službou do třebíčské nemocnice k vyšetření,“ pokračuje policejní mluvčí.

Policisté do pátrání zapojili také policejní psovody se služebními psy a na pátrací akci s policisty spolupracovali také strážníci třebíčské městské policie. Po důkladném propátrání okolí místa údajného přepadení bylo odcizené osobní auto nalezeno zapadlé v poli v blízkosti štěrkové lesní cesty. „Kriminalisté  auto ohledali s cílem zajistit upotřebitelné stopy, které by zde mohl zanechat neznámý pachatel. Začalo intenzivní pátrání po možném pachateli loupežného přepadení. Policisté vyhodnotili kamerové záběry, které by jim mohly při pátrání pomoci,“ říká k průběhu vyšetřování Čírtková.

Zapadla s autem a vymyslela si příběh 

Podle získaného popisu provedli prověrky v místních restauracích, barech, hernách a dalších místech, kde by se mohl pachatel pohybovat. Žádná stopa vedoucí k lupiči ale nalezena nebyla.

„Dalším důkladným prověřováním všech okolností údajného přepadení jsme začali mít určité  pochybnosti o věrohodnosti ženiny výpovědi.  Naše podezření se záhy naplnilo. Žena si celé přepadení vymyslela, protože se bála reakce ze strany svého zaměstnavatele na skutečnost, že při jízdě podle navigace sjela z hlavní silnice nejdříve na polní cestu a poté s autem zapadla v rozbahněném poli a nemohla s vozidlem vyjet. Proto přišla s příběhem o přepadení,“ uvedl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality v Třebíči.

Žena si ale neuvědomila, že zcela zbytečně zaměstnávala desítky policistů, kriminalistů  a strážníků, kteří se mohli v té době věnovat jiné práci. „Policisté důrazně varují před podobnými smyšlenými nápady, kdy dochází ke zneužití nejen linky 158, ale také ke zneužití práce samotných policistů,“ uzavírá krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Štítky přepadení, krádež, policie, lež, Třebíč, automobil, Kraj Vysočina, Milan Špaček, Škoda Fabia, Pocoucov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena se bála reakce svého zaměstnavatele. Vymyslela si přepadení a krádež | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.