Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Opilý řidič řádil na D1. Narazil do billboardu a skončil na boku, škoda je skoro půl milionu

K dopravní nehodě na dálnici D1 byli přivoláni policisté z Vysočiny v sobotu 13. ledna po dvacáté hodině. Na svědomí ji měl třiašedesátiletý řidič nákladní soupravy složené z tahače a návěsu s maďarskou registrační značkou. Projížděl po dálnici D1 a směřoval do Brna.

Na 146. kilometru dálnice se cizinec plně nevěnoval řízení svého vozidla a narazil do dopravního značení, které poškodil. Vůbec ale nezastavil a pokračoval dál ve své jízdě.  Na 156,7 kilometru z pravého jízdního pruhu náhle přejel na zpevněnou krajnici a následně na travnatý příkop, kde narazil do billboardu. „Po střetu s billboardem se nákladní souprava převrátila na pravý bok a zůstala mimo dálniční těleso. Policisté na místě dopravní nehody provedli u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 2,13 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,18 promile alkoholu v dechu,“ říká Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Policisté řidiče převezli k vystřízlivění na jihlavskou záchytku. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 450 tisíc korun.

„Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidič si po vystřízlivění převzal podezření z tohoto přečinu. Řidič je stíhán na svobodě a ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,“ pokračuje Čírtková.

Policisté dále v tomto případě zjistili závažné porušení sociálních předpisů v dopravě, kdy řidič nedodržoval denní dobu odpočinku a bezpečnostní přestávky. Za tato porušení policisté uložili dopravci kauci ve výši 70 tisíc korun.

Foto Policie ČR

Štítky dálnice, alkohol, nehoda, kontrola, Dálnice D1, dopravní nehoda, Brno, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Opilý řidič řádil na D1. Narazil do billboardu a skončil na boku, škoda je skoro půl milionu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.