Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kriminalisté zadrželi sedm Němců, kteří pod pohrůžkou fyzické likvidace vydírali ženu z Vysočiny

Zadržení sedmičlenné organizované skupiny zvlášť nebezpečných pachatelů, kteří na konci minulého roku požadovali po ženě z Vysočiny milionové částky, je výsledkem mimořádně úspěšné vzájemné spolupráce mezi kriminalisty z Kraje Vysočina a Německa. Dva pachatelé jsou ve vazbě, dalších pět je stíháno na svobodě.

Celý případ začal v září loňského roku, když se žena žijící v Kraji Vysočina stala terčem neznámých vyděračů. Ti na ženě požadovali vyplacení finanční částky v řádech milionů korun. Vyděrači ženě hrozili, že pokud jim požadované peníze nepředá, fyzicky ublíží nejen jí, ale i dalším členům její rodiny.

„Žena celou věc oznámila policistům a případ jsme  si převzali  k dalšímu prověřování. Postupně jsme získali poznatky, že stopy za pachateli vedou za hranice naší republiky a mohly by za nimi stát osoby žijící v Německu, konkrétně v oblasti Horního Bavorska,“ uvedl k případu Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

V úterý 12. prosince loňského roku došlo k zadržení všech osob, které byly ze zločinu vydírání české ženy podezřelé. Zásah policistů a kriminalistů z několika německých oddělení se uskutečnil po předchozí důkladné přípravě za účasti kriminalistů z Vysočiny na několika místech v Horním Bavorsku.

Na dva ze sedmi zadržených německé justiční orgány uvalily vazbu. V tamních věznicích tak po policejních zákrocích na několika místech v Horním Bavorsku, které proběhly 12. prosince loňského roku, skončili dva muži ve věku 26 a 45 let. Ostatní zadržené osoby jsou v současné době stíhány německou policií na svobodě.

Na úspěchu společné realizace proti pachatelům trestné činnosti se velkou měrou podíleli kolegové ze Společného centra česko - německé policejní a celní spolupráce ve Schwandorfu, kteří zajistili kvalitní a operativní výměnu vzájemných informací mezi českou a německou stranou. Velice úzce mezi sebou spolupracovali také české a německé justiční orgány, které po celou dobu prověřování případu celou věc dozorovaly a zajišťovaly příslušné právní kroky nezbytné pro další postup kriminalistů.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky Kraj Vysočina, Německo, policie, Horní Bavorsko, Pavel Kubiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté zadrželi sedm Němců, kteří pod pohrůžkou fyzické  likvidace vydírali ženu z Vysočiny | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.