Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Pelhřimovsku už třetí den hoří sklad dřevěné drti. Areál obklopuje štiplavý dým

Na okraji obce Nová Cerekev na Pelhřimovsku už třetí den hoří uskladněná dřevotřísková drť. Krajští hasiči uvedli, že požár vypukl v neděli okolo 16:00. Skládka dál hoří. Obyvatelé obce byli podle starosty Zdeňka Rajdlíka prozatím jen upozorněni, žádné další opatření nebylo nutné. Areál obklopuje štiplavý dým, z doutnající hmoty vyšlehávají až dvoumetrové plameny.

„Naší snahou je dostat se k ohnisku hoření," řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Aktuálně jsou podle jejich informací na místě čtyři jednotky hasičů. Podle reportéra ČTK, který je přímo u požáru, bojují s ohněm i dobrovolní hasiči. Na likvidaci spolupracuje i majitel skládky, uvedla Musilová. Požár se šíří ze středu skládky na její větší část. Z té menší je průběžné odvážen nezasažený materiál.

„V tuto chvíli nemám informace, že by bylo nutné přijímat nějaké opatření ve vztahu k obyvatelstvu. Jako příčinu vzniku požáru vyšetřovatel zatím určil samovznícení," uvedl mluvčí. Případnou škodu zatím nikdo nestanovil.

Hasiči nechtějí spekulovat ani o době, kterou budou ještě k likvidaci požáru potřebovat. Na místě jsou dva nakladače a bagr, který rozhrabuje hromady doutnající masy.

Areál patří společnosti Kronospan. Nachází se na okraji obce v blízkosti rodinných domů. Jde o sklad na volném prostranství. Podle starosty někde výška nadrceného dřevěného materiálu dosahuje až 12 metrů.

„Objem hmoty je obrovský," řekl ČTK Rajdlík. „Vítr dnes ale fouká od jihovýchodu, od areálu pryč od obce. Zakouření není, v tom máme štěstí," dodal.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, hasiči, sklad, Nová Cerekev, okres Pelhřimov, Kronospan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pelhřimovsku už třetí den hoří sklad dřevěné drti. Areál obklopuje štiplavý dým | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.