Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rodiny hochů, kteří v březnu ubili plameňáka v jihlavské zoo, zaplatily náhradu

Rodiny tří chlapců, kteří v březnu kameny a kopanci ubili plameňáka v jihlavské zoologické zahradě, už zaplatily požadovanou náhradu. Na účet zoo ve splátkách poslaly v součtu 32 400 korun, poslední částka přišla v pondělí, dnes řekl mluvčí zoo Martin Maláč.

„Poté, co jsme dohodli splátkový kalendář, chodily splátky pravidelně každý měsíc,“ řekl mluvčí. Žádný podobný atak na zvířata zahrada nezaznamenala.  Pracovníci ale zvýšili ostražitost a zlepšili monitorovací systém.  „Jsem ráda, že je vše alespoň finančně vykompenzováno. Byla bych ráda, aby tento případ posloužil jako memento,“ řekla ředitelka zoo Eliška Kubíková dnešní Mladé frontě Dnes.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlavská zoo se domlouvá na splátkách za zabitého plameňáka. Splátkový kalendář bude podepsán do konce měsíce 

Tři chlapci mladší deseti let vnikli do zoo a v ubikaci plameňáků ubili jednoho samce. Zákonní zástupci dětí se krátce nato přišli do zoologické zahrady omluvit a uvedli, že škodu nahradí. Později ještě přišli do zoo na brigádu, ale žádné peníze neposlali. Vedení zahrady jim poslalo upozornění a pak prostřednictvím právníka i předžalobní výzvu, ale nic se nedělo.

Posun nastal, když do záležitosti vstoupili pracovníci charity v roli prostředníka mezi všemi třemi rodinami, zahradou a jejím právníkem. Dohodu se splátkovým kalendářem rodiny podepsaly v květnu. 

Autoři | Foto Zoologická zahrada Jihlava

Štítky plameňáci, ubití, Zoo Jihlava, náhrada, rodiny, splátka, zahrada, splátkový kalendář, Mladá fronta DNES

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiny hochů, kteří v březnu ubili plameňáka v jihlavské zoo, zaplatily náhradu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.