Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtyřiašedesátiletý muž podezřelý z páteční vraždy v Jihlavě se zastřelil

AKTUALIZACE 12:25: Pachatelem vraždy 71leté ženy z Jihlavy byl zřejmě její bývalý manžel, uvedla dnes policie. Důvodem byly spory v podnikání. Muž se po činu zastřelil. Policie případ dále prověřuje, řekl dnes novinářům kriminalista Pavel Kubiš.

Vražda se stala v pátek 15. prosince kolem 14:00 na křižovatce ulic Slavíčkova a Sokolovská v Jihlavě. Podle policie žena na křižovatce zastavila se svým autem. Z druhého vozu, který zastavil vedle ní, začal řidič střílet. Ženu zasáhl čtyřmi ranami, vypálil jich minimálně šest. Pak z místa střelby ujel.

Bývalý manžel byl podle Kubiše od začátku prověřován jako možný pachatel.  Policie se ho snažila kontaktovat, pak po něm vyhlásila pátrání. Jeho auto bylo nalezeno v Pardubicích. V sobotu bylo na Chrudimsku nalezeno tělo pravděpodobného 64letého pachatele. Podle policie se zastřelil svou legálně drženou zbraní. Nešlo se o stejnou zbraň, kterou byla zastřelena žena.

„Vražedná zbraň nebyla doposud zajištěna,“ řekl Kubiš. Podezřelý podle něj legálně vlastnil zbraň a v minulosti ohlásil odcizení jiné legálně držené zbraně. Jestli šlo o vražednou zbraň, nepotvrdil. „Myslím si, že i balistická expertiza nám může napovědět,“ dodal kriminalista. Policie se podle něj přiklání k tomu, že šlo o plánovanou vraždu.

Podle policie měla žena s bývalým partnerem dlouhodobé spory kvůli podnikání. Měli za sebou několik soudů.

Na Vysočině je to letos třetí vražda. V srpnu kriminalisté vyšetřovali vraždu pětačtyřicetiletého Ukrajince na ubytovně v Humpolci na Pelhřimovsku. Muže ubodal jeho jednapadesátiletý krajan. Koncem října se stala rodinná tragédie v Počátkách na Pelhřimovsku. Šestadvacetiletý muž tam ubodal své dva sedmnáctileté bratry a třetího, sedmadvacetiletého, zranil.

Autoři | Foto David Pik

Štítky vražda, Slavíčkova, střelba, úmrtí, policie, Jihlava, Pavel Kubiš, zbraň, okres Pelhřimov, Pardubice, okres Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřiašedesátiletý muž podezřelý z páteční vraždy v Jihlavě se zastřelil | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.