Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž podezřelý ze spáchání páteční vraždy byl nalezen mrtvý na Chrudimsku

Policisté přestali pátrat po muži podezřelém z páteční vraždy ženy v Jihlavě. Nalezli mrtvolu muže u Chrudimi a zřejmě jde o muže, po němž pátrali. Policisté podezírají z vraždy jednasedmdesátileté ženy zastřelené v autě jejího bývalého partnera. Žena s ním měla neshody a policie ho hledala.

V dnešních večerních hodinách policisté pátrání po něm stáhnuli z databáze. Důvody, proč tak učinili, nechtěli komentovat. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková. Mrtvolu bývalého partnera zastřelené ženy patrně nalezli lidé u Medlešic poblíž Chrudimi. Nález těla potvrdila policie Pardubického kraje.

„Nemáme potvrzenou totožnost mrtvého muže, okolnosti úmrtí jsou v šetření. Byla nařízena pitva,“ řekla ČTK mluvčí pardubické krajské policie Markéta Janovská. Při vyšetřování podle ní pardubická policie spolupracuje s policií v Jihlavě.

„Obracíme se s žádostí o pomoc ze strany všech osob, které se v pátek 15. prosince v době spáchání činu kolem 14:00 pohybovaly v Jihlavě na ulici Slavíčkova a v jejím bezprostřední okolí. Na místě se měly nacházet dvě osoby pravděpodobně vyššího věku, které z místa odešly ještě před příjezdem policie. Kriminalisté by potřebovali svědectví těchto dvou osob, které může být velice důležité pro další prověřování činu,“ řekla mluvčí.

O případu jsme informovali v článcích ZDE a ZDE.

Dodala, že policie se v minulosti zabývala spory mezi zastřelenou a jejím tehdejším partnerem. Podle kriminalistů měla žena s mužem neshody. Policisté hledali vůz značky Hyundai IX 35 červené barvy s registrační značkou 5J6 4785, který již nalezli. Zřejmě patřil podezřelému.

Ženu za volantem pachatel zastřelil z protijedoucího auta. „Obracíme se také na řidiče, kteří v době od 13:58 do 14:05 projížděli se svými vozidly v Jihlavě po ulici Sokolovská. A to zejména ve směru od dálničního přivaděče do centra Jihlavy a mají ve svém vozidle záznamové zařízení. I jejich svědectví a záznamy z kamer z vozidel jsou pro kriminalisty velice důležité,“ řekla Čírtková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky úmrtí, střelba, vražda, Bedřichov, policie, Jihlava, okres Chrudim, Chrudim, Kraj Vysočina, Pardubický kraj, Medlešice, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž podezřelý ze spáchání páteční vraždy byl nalezen mrtvý na Chrudimsku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.