Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celníci na Vysočině zadrželi řidiče, který nelegálně převážel cigarety. Letos již podruhé

Celníci na Vysočině zadrželi v minulých dnech při kontrolách na dálnici D1 vozidla nelegálně převážející cigarety a alkohol. Pokud by zboží bylo dopraveno do cíle a prodáno, přišel by stát na spotřební dani o více než 650 tisíc korun. Celníci zboží zajistili a řidiči putovali do cely předběžného zadržení, oznámil mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman.

Vůz Škoda Octavia, který řídil sedmapadesátiletý Slovák, zastavili celníci koncem listopadu na 122. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.  Zavazadlový prostor a zadní sedačky byly zcela zaplněny 1000 kartonů cigaret bez označení tabákovými nálepkami. „Pikantní je, že slovenský řidič byl vysočinskými celníky zachycen během půl roku už podruhé,“ uvedl Zeman.

Při rentgenové kontrole bulharské dodávky na parkovišti Celního úřadu ve Stříteži 4. prosince celníci za asistence cvičeného psa ve voze odhalili téměř 260 kartonů cigaret s bulharskými kontrolními nálepkami, které měly skončit v Bruselu. Kromě toho celníci našli ve voze 75 lahví nelegálně přepravovaných lihovin různých značek.

Autoři

Štítky cigarety, převoz, nelegální, kontrola, celníci, Kraj Vysočina, cigareta, Dálnice D1, Praha, Škoda Octavia, Brusel, Střítež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci na Vysočině zadrželi řidiče, který nelegálně převážel cigarety. Letos již podruhé | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.