Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za jízdu pod vlivem alkoholu hrozí řidiči až tříleté vězení. Nadýchal skoro dvě a půl promile

Policisté ve Žďáru nad Sázavou museli v sobotu 2. prosince vyšetřovat dopravní nehodu, při které hrál hlavní roli alkohol. Srazila se dvě osobní auta, a to kolem 16. hodiny. Jeden z řidičů nadýchal téměř 2,5 promile alkoholu.

K nehodě došlo na silnici první třídy číslo 37 ve Žďáře nad Sázavou. „Šestačtyřicetiletý řidič jel s vozidlem značky Opel po ulici Dolní a přijížděl ke světelné křižovatce spojující ulice Neumannova, Havlíčkovo náměstí a Žižkova, kde chtěl dále pokračovat na ulici Havlíčkovo náměstí,“ říká David Linhart, policejní mluvčí.

Řidič ale na světelné křižovatce přehlédl před ním stojící auto Hyundai, které zde stálo na červené a došlo k nárazu.  Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče opelu, který byl převezen k ošetření do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Ke zranění jiných osob nedošlo.

„U řidiče osobního automobilu Opel policisté následně provedli dechovou zkoušku, která vykazovala hodnotu 2,38 promile. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na havarovaných vozidlech v předběžné výši 50 tisíc korun. V tomto případě se šestačtyřicetiletý řidič dopustil přestupku v dopravě a zároveň přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplňuje Linhart.

Foto pexels.com

Štítky alkohol, nehoda, promile, vězení, dopravní nehoda, Opel, Žďár nad Sázavou, Hyundai, Žižkov, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za jízdu pod vlivem alkoholu hrozí řidiči až tříleté vězení. Nadýchal skoro dvě a půl promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.