Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Dva muži okradli třiasedmdesátiletou seniorku. Přišla o peněženku a všechny doklady

Třebíčští policisté pátrají po dvou mužích, kteří mají na svědomí okradení třiasedmdesátileté seniorky. V jednom z třebíčských obchodních domů přišla o svou peněženku. Policisté se nyní obrací i na veřejnost.

Ke krádeži došlo v sobotu 14. října v obchodním domě na ulici Brněnská v Třebíči. Třiasedmdesátiletá seniorka po půl čtvrté odpoledne v obchodě nakupovala a svoji tašku měla uloženou v nákupním vozíku, který měla stále ve své blízkosti. Když chtěla v obchodě zaplatit za zboží, zjistila, že jí v tašce chybí peněženka. Kromě peněz v ní měla uložené ještě doklady a písemnosti, seniorce vznikla celková škoda téměř dva a půl tisíce korun.

Krádež byla oznámena policii a policisté začali ihned případ prověřovat. „Policisté provedli šetření a zajistili také záznamy z kamer. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Vyhodnotili záznamy z kamer a zjistili, že v době, kdy seniorka vybírala zboží u jednoho z regálu, přistoupil k ní muž, který se postavil za její záda. Na místo přišel ještě další muž, zastavil se vedle ženy a odpoutal její pozornost tím, že ji oslovil a ukazoval jí lahev alkoholu,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

V době, kdy žena nevěnovala svému nákupnímu vozíku plně svoji pozornost, jí byla peněženka z tašky odcizena. Oba muži pak rychle z místa odešli.  

„Jeden z mužů měl na sobě oblečenou šedou mikinu s bílým zipem, tmavé kalhoty a šedé sportovní doby. Druhý muž byl oblečen v modré vestě na zip, béžovém svetru a světlých kalhotách, obuté měl černé sportovní boty. Oba jsou štíhlé postavy a měli krátké tmavé vlasy,“ přidává popis Kroutilová.

Policisté po obou mužích pátrají a s žádostí o spolupráci se obracejí také na veřejnost. „Žádáme občany, kteří muže na fotografiích poznají nebo mají informace o tom, kde se v současné době pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ připojuje prosbu Jana Kroutilová.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, zloděj, seniorka, vozík, peněženka, okradení, pátrání, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dva muži okradli třiasedmdesátiletou seniorku. Přišla o peněženku a všechny doklady | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.