Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Policisté minulý týden zachránili sebevraha, který hodlal skočit z Brněnského mostu

Už podruhé v krátkém čase zaslouží jihlavští policisté velkou pochvalu. Minulý pátek zasahovali na Brněnském mostě, ze kterého chtěl skočit podnapilý muž. Profesionálním zásahem ho zpacifikovali a zachránili mu tak život.

Na základě oznámení vyjela v pátek 10. listopadu před třetí hodinou policejní hlídka k muži, který seděl na zábradlí Brněnského mostu a jednu nohu měl přehozenou přes okraj směrem dolů. 

Policisté se po příjezdu na most okamžitě k muži přiblížili a začali s ním komunikovat. Muž byl ve špatném psychickém stavu a zjevně pod vlivem alkoholu. Jednu nohu měl přehozenou přes zábradlí, neměl tak dobrou stabilitu a hrozil jeho pád z mostu dolů. Policisté se ho snažili uklidnit a zabránit mu v jeho úmyslu ohrozit svůj život. V nejvhodnější dobu pak muže ze zábradlí stáhli směrem na chodník a dostali ho tak do bezpečí.

Na místo byla poté přivolána zdravotnická záchranná služba. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu. Po vyšetření lékařem ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

U podobného případu zasahovali policisté i 31. října. I tehdy zachránili muže na Brněnském mostu, který seděl na římse zábradlí oběma nohama dolů, citlivou komunikací a vhodně načasovaným stáhnutím.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky zábradlí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté minulý týden zachránili sebevraha, který hodlal skočit z Brněnského mostu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.