Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: V jihlavské Bille vypadla ženě peněženka, další nakupující jí místo vrácení ukradla

V polovině října zaznamenaly kamery v jihlavském obchodě Billa krádež peněženky. Tu jedna žena ztratila při placení u pokladny, další zákaznice ji, místo vrácení, odcizila. Policie se nyní obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci při identifikaci pachatelky.

Trestný čin byl spáchán v úterý 17. října v obchodním domě Billa na ulici Havlíčkova. Kolem desáté hodiny dopoledne byla u pokladny žena a platila za svůj nákup. Poté si uložila svoji peněženku do kabelky, kterou si zavěsila na rameno a při prudším pohybu jí peněženka vypadla na podlahu, čehož si její majitelka nevšimla.

Situaci, která nastala, zaznamenala ale žena, která stála kousek za ní. Když majitelka peněženky odešla, zaplatila za svůj nákup a poté opatrně peněženku z podlahy sebrala. Poté šla z obchodu stejným směrem jako předtím majitelka peněženky, cestou peněženku otevřela, podívala se dovnitř, poté se otočila a pokračovala v chůzi opačným směrem.

Když okradená žena následně zjistila, že svoji peněženku nemá, do obchodního domu se vrátila, peněženka už ale nenašla. Případ byl oznámen policii. Žena měla v peněžence uloženou větší finanční částku a vznikla jí celková škoda necelých třicet tisíc korun.

Policisté následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, případ dále prověřovali a shromažďovali získané poznatky. Zajistili a vyhodnotili také záznamy z kamer v obchodním domě. Policisté zjistili, že peněženku vzala žena, po které v současné době pátrají.

Kriminalisté žádají občany, kteří ženu na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Zdroj Policie ČR

Štítky peněženka, Billa, obchodní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V jihlavské Bille vypadla ženě peněženka, další nakupující jí místo vrácení ukradla | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.