Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třiadvacetiletý muž užil pervitin a ujížděl policejní hlídce. Hrozí mu vězení

Několik let za mřížemi si zřejmě odpyká třiadvacetiletý muži z Brněnska, který řídil auto pod vlivem drog, a to i přesto, že má uložený zákaz řízení. Navíc v Jihomoravském kraji nezastavil na pokyn policejní hlídky a ujížděl směrem na Vysočinu.

Dojel až na Třebíčsko a za volantem se vyměnil se svojí sedmnáctiletou spolujezdkyní, která ještě nemá řidičské oprávnění a rovněž byla pod vlivem drog.

Vše se odehrálo v pátek 27. listopadu před půl devátou večer na Ivančicku v Jihomoravském kraji, kde muž nezastavil na pokyn policejní hlídky a ujížděl na Vysočinu ve směru na Mohelno. Policejní hlídka si podezřelého auta všimla u obce Kuroslepy poblíž Náměště nad Oslavou. „Policisté dávali řidiči pokyny k zastavení, na které muž nereagoval a v jízdě pokračoval. Za obcí Kralice nad Oslavou se řidič při snižující se rychlosti za jízdy vyměnil v řízení se spolujezdkyní a poté vozidlo zastavilo,“ uvedla k případu krajská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Při kontrole policisté zjistili, že muž má uložené dva zákazy řízení vozidel, a to soudem a rozhodnutím městského úřadu. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Test na drogy skončil s pozitivním výsledkem na amfetamin. Třiadvacetiletý řidič přiznal požití pervitinu, lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu ale odmítl, a dopustil se tak dalšího dopravního přestupku.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.  Dopustil se také řady dopravních přestupků. Dechová zkouška na alkohol byla negativní i u mladé spolujezdkyně. „Test na zjištění přítomnosti návykových látek byl u ní také pozitivní na amfetamin, zřejmě se také jednalo o pervitin,“ uzavřela mluvčí.

Dívka je rovněž podezřelá ze spáchání dopravních přestupků.

 

Foto www.policie.cz | Zdroj ČTK

Štítky metamfetamin, drogy, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Brněnsko, okres Třebíč, Mohelno, Kuroslepy, Náměšť nad Oslavou, Kralice nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třiadvacetiletý muž užil pervitin a ujížděl policejní hlídce. Hrozí mu vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.