Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavští kriminalisté odhalili skupinu podvodníků s půjčkami. Obelhali více než sto lidí

Jihlavští kriminalisté odhalili trestnou činnost organizované skupiny, která se podle nich dopouštěla finančních podvodů. Skupina nabízela finanční půjčky, které pak neposkytla, a lidem nevrátila zálohu. Obětí se stalo 135 lidí z celého Česka, kteří přišli o více než milion korun.

Kriminalisté obvinili z podvodu čtyři muže a dvě ženy z Olomoucka. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let, dnes sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Obvinění muži ve věku od 21 do 33 let, mezi nimiž byl i jeden cizinec, a ženy ve věku 22 a 26 let podle policie prostřednictvím internetu nabízeli finanční půjčky. Od zájemců pak vylákali takzvanou vratnou zálohu, po zaplacení ale půjčku neposkytli a peníze si nechali. „Všech šest bylo obviněno z pokračujícího zločinu podvodu, přičemž každý z nich čin spáchal jako člen organizované skupiny a činem byla způsobena značná škoda,“ uvedl kriminalista Miloš Dáňa.

Trestné činnosti se obvinění dopouštěli od loňského jara do začátku letošního roku. Z různých míst České republiky umisťovali na různé internetové stránky dotazníky pro zájemce o poskytnutí půjčky. Vystupovali pod různými názvy společností a zájemce kontaktovali z různých telefonních čísel. Mezi podvedenými byla necelá desítka lidí z Vysočiny.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, půjčky, policie, vězení, půjčka, Česko, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští kriminalisté odhalili skupinu podvodníků s půjčkami. Obelhali více než sto lidí | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.