Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič způsobil nehodu v Mrákotíně. Tři lidé skončili v nemocnici, škoda je 350 tisíc korun

Alkohol hrál hlavní roli v dopravní nehodě, ke které došlo v úterý 26. září ráno před devátou hodinou v Mrákotíně. Zranili se celkem tři lidé, hmotná škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun.

Osmatřicetiletý řidič osobního vozidla Dacia Sandero projížděl po silnici od Krahulčí a jel směrem na Studenou. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projetí levotočivou zatáčkou dostal na mokré silnici smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do kovových svodidel. Po nárazu se vozidlo odrazilo a přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím osobním vozidlem VW Golf, jehož řidič jel ve směru jízdy od Studené na Krahulčí. Také toto auto bylo po nárazu odraženo na kovová svodidla.

„Ve vozidle VW Golf cestovaly dvě osoby – řidič a spolujezdkyně. Oba utrpěli při nehodě zranění, se kterým museli být převezeni do nemocnice. Při dopravní nehodě si způsobil těžké zranění také řidič osobního vozidla Dacia Sandero, který byl převezen do jihlavské nemocnice,“ říká podrobnosti ke zraněným lidem Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Na místě dopravní nehody byla provedena dechová zkouška, u řidiče osobního auta VW Golf s negativním výsledkem. „U řidiče osobního vozidla Dacia byla provedena dechová zkouška ve zdravotnickém zařízení a její výsledek byl pozitivní - 1,54 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měly i opakované dechové zkoušky  - 1,46 a 1,33 promile alkoholu v dechu. Policisté vyzvali řidiče, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ pokračuje policejní mluvčí.

Policisté tomuto řidiči zadrželi řidičský průkaz. Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 350 tisíc korun. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Jihlava. Řidič, který nehodu způsobil, je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto Policie ČR

Štítky havárie, Mrákotín, dopravní nehoda, osobní vůz, Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Krahulčí, Lékárenský komplex Jihlava, Dacia, Studené

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič způsobil nehodu v Mrákotíně. Tři lidé skončili v nemocnici, škoda je 350 tisíc korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.