Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž z Jihlavy, který pěstoval konopí, byl zadržen

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který pěstoval konopí a vyráběl z něho marihuanu. V této činnosti mu napomáhala i žena, spolumajitelka jihlavského domu, ve kterém k těmto praktikám docházelo.

Objasnit trestnou činnost se policistům podařilo na základě výborné operativní činnosti a prováděným šetřením. Nejprve kriminalisté získali poznatky, že v rodinném domě v Jihlavě dochází k výrobě marihuany. Následné prověřování vyústilo v domovní prohlídku, při které v  domě zajistili mimo jiné konopí a usušenou marihuanu. Zajištěná travní hmota byla zaslána na odborné policejní pracoviště k provedení zkoumání.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřicetiletého muže a jednačtyřicetileté ženy, oba z Jihlavy. Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Žena byla obviněna ze stejného trestného činu, ale spáchaného jako účastník ve formě pomoci. Muž ani žena v minulosti ještě nebyli soudně trestáni. Oba se ke spáchání činu přiznali a jsou stíháni na svobodě.

Obviněná muž  chtěl marihuanu dále používat pro vlastní potřebu. Nejprve si koupil přes internet semínka konopí a poté v domě vypěstoval malé rostlinky. „Konopí následně přesadil do skleníku a v pěstování pokračoval až do konce září. Poté muž vzrostlé rostliny sklidil, přenesl je na půdu domu, kde konopí sušil a zpracovával,“ popsal por. Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Získanou marihuanu obviněný muž skladoval v plastových dózách a sáčcích, a to až do zákroku policistů a provedení domovní prohlídky. Jednačtyřicetiletá žena, spolumajitelka a uživatelka domu, o o pěstování konopí a následné výrobě drogy věděla.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Foto Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Štítky konopí, dům, marihuana, Jihlava, Radim Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Jihlavy, který pěstoval konopí, byl zadržen | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.