Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladistvý pod vlivem drog řídil cizí auto

V úterý 17. listopadu přistihli policisté v Jihlavě při řízení vozidla mladistvého chlapce, který byl navíc pod vlivem drog a s automobilem odjel bez vědomí jeho majitele.

Policejní hlídka pohotovostního a eskortního oddělení zastavila při kontrole po druhé hodině v noci na ulici Brněnská vozidlo Škoda Felicia. Strážci zákona zjistili, že řidičem je teprve šestnáctiletý mladík, který samozřejmě ještě není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté provedli u mladistvého také test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na marihuanu.

Dále policisté provedeným šetřením zjistili majitele vozidla a také to, že chlapec užil auto k jízdě bez souhlasu a vědomí jeho majitele. Ke klíčům se mladík dostal v bytě v Jihlavě, kde v současné době bydlí. Poté nasedl do vozidla zaparkovaného na ulici a jezdil s ním do doby, než ho zastavila policejní hlídka. Policisté případ prověřují jako trestný čin neoprávněného užívání cizí věci, ze spáchání kterého je mladík podezřelý. Dále šetří také řízení vozidla bez řidičského oprávnění a pod vlivem návykových látek, a to jako dopravní přestupky. Policisté informovali o případu rovněž odbor sociálně právní ochrany dětí.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky drogy, Jihlava, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladistvý pod vlivem drog řídil cizí auto | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.