Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Požár dnes ráno zachvátil jednu ze školek v Jihlavě. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun

AKTUALIZACE 12:40: V jihlavské mateřské škole v ulici U Dlouhé stěny ráno hořelo. Nikdo nebyl zraněn, zasahovalo pět hasičských jednotek. Škoda byla předběžně odhadnuta na dva miliony korun. Příčiny požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů, předpokladem je závada na elektroinstalaci. ČTK to řekl mluvčí radnice Radek Tulis. Oheň zasáhl krov a stropy, nepřímo je poškozena i kuchyně školky v přízemí.

Požár byl hasičům ohlášen krátce po 5:00. Hasiči zasahovali s výškovou technikou a kvůli tomu, že prostor byl zakouřený, také s dýchacími přístroji. „Po 06:00 byl oheň zlikvidován, hasiči rozebrali konstrukce,“ řekla mluvčí hasičů Petra Musilová. Hasiči pak střechu budovy zakryli plachtou, a zajistili ji tak proti dalšímu poškození. Budovu prohlédl statik.

Oprava budovy bude podle odhadu trvat až tři měsíce. „Práce na vyklizení budovy začnou v nejbližších hodinách a potrvají přes víkend. Následně magistrát zajistí do budovy vysoušeče,“ řekl Tulis.

Mateřskou školu navštěvuje kolem stovky dětí. Pracovníkům magistrátu a školky se podařilo pro dnešek najít náhradní umístění, řada rodičů si nechala děti doma. „Školka bude na svém webu informovat rodiče o náhradních prostorách. Vždy se bude přesouvat celá třída, dětem bude zachován kolektiv i s jejich pedagogy,“ uvedl mluvčí. Tři třídy se přesunou do prostor ZŠ TGM v Žižkově ulici, jedna třída se přesune do ZŠ Kollárova. V záloze jsou kapacity domu dětí a mládeže. Stravování bude zajištěno.

Magistrát už podle Tulise oslovil stavební firmu, která bude opravu poškozené budovy provádět. V nejbližších dnech bude možné poškozenou část školky stavebně oddělit a zahájit její opravu. Polovina dětí se pak bude moci vrátit zpět.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, školka, děti, umístění, Jihlava, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár dnes ráno zachvátil jednu ze školek v Jihlavě. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.