Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dnes v noci hořela střecha domu v Žirovnici, škoda je 2,5 milionu korun

Dnešní noční požár střechy bytového domu v Žirovnici na Pelhřimovsku přinesl škodu ve výši 2,5 milionu korun. Hasiči museli evakuovat 25 lidí. Příčina požáru je nyní v šetření.

Při likvidaci požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z  Kamenice nad Lipou, Pelhřimova a Jihlavy společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů ze Žirovnice, Počátek, Nové Včelnice, Horních Dubenek a Kamenice nad Lipou s devíti cisternovými automobilovými stříkačkami, výškovou a ostatní technikou a také s protiplynovým kontejnerem. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

„V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla střecha domu kompletně v plamenech. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů a kvůli hustému kouři museli zasahovat v dýchací technice,“ řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Podle ní od začátku hasiči pracovali s informací, že na půdě domu mohou být v době vzniku požáru lidé. Tato informace se naštěstí nepotvrdila a požár se obešel bez zranění.

V průběhu zásahu se u dvou půdních bytů propadly stropy. Hasiči dostali požár pod kontrolu po pěti hodinách. Následně rozebrali požárem zasažené konstrukce a dohasili jednotlivá ohniska hoření.

Foto commons wikimedia | Zdroj ČTK

Štítky požár, Žirovnice, střecha, dům, okres Pelhřimov, Kamenice nad Lipou, sbor dobrovolných hasičů, Jihlava, Nová Včelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes v noci hořela střecha domu v Žirovnici, škoda je 2,5 milionu korun | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.