Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V březnu šel z vězení, v srpnu kradl znovu. Půjde za víno za 50 Kč na tři roky do vězení?

Třiapadesátiletý muž, který teprve v březnu opustil brány věznice, se v srpnu opět dopustil protiprávního jednání, když v jihlavském obchodním řetězci ukradl víno. Pachateli nyní hrozí až tři roky odnětí svobody.

„Muž kradl i přesto, že již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a vykonal trest odnětí svobody v délce čtrnácti měsíců,“ podotkl vrchní policejní inspektor David Linhart. 

V březnu letošního roku byl z výkonu trestu odnětí svobody propuštěn a v pondělí 7. srpna byl po jedenácté hodině dopoledne opět přistižen u krádeže vína v jednom z obchodních řetězců na ulici Romana Havelky v Jihlavě.

Láhev vína v hodnotě necelých padesáti korun si nejprve uložil do nákupního košíku. „Poté ji však vyndal a vložil ji do batohu, který měl na zádech a prošel přes pokladnu, aniž by víno zaplatil,“ popisuje provinění David Linhart. V prostoru za pokladnou byl pak zadržen pracovníky prodejny, kteří na místo přivolali policisty, kteří si pachatele převzali.

Ve věci je nyní konáno zkrácené přípravné řízení a třiapadesátiletému muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto www.vitalia.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky víno, trest odnětí svobody, věznice, Roman Havelka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V březnu šel z vězení, v srpnu kradl znovu. Půjde za víno za 50 Kč na tři roky do vězení? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.