Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na "kasárenské" křižovatce přehlédl řidič autobusu stopku. Sražený motocyklista je těžce raněn

Závažné důsledky má přehlédnutí "stopky" řidičem autobusu. Na "kasárenské křižovatce" v katastru obce Markvartice tím v sobotu dopoledne způsobil střet s motocyklistou, který musel být urychleně letecky transportován do jihlavské nemocnice.

Vážné dopravní nehodě se udála na křižovatce silnic I/38 a I/23 v katastru obce Markvartice – na Kasárenské křižovatce. Pětašedesátiletý řidič sem přijížděl s autobusem značky Man po silnici I/23 ve směru od Telče a chtěl pokračovat rovně na Třebíč. „Nerespektoval ale dopravní značku „stůj, dej přednost v jízdě“  a vjel do křižovatky v době, kdy po hlavní silnici I/38 ve směru jízdy od Želetavy na Jihlavu jel třiapadesátiletý motocyklista s motocyklem značky Suzuki,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Došlo ke střetu autobusu a motocyklu. Po nárazu byl motocykl odražen vpravo mimo komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění motocyklisty, který musel být letecky transportován do Nemocnice Jihlava. Ke zranění řidiče autobusu při nehodě nedošlo. Dechová zkouška byla provedena na místě dopravní nehody u obou řidičů s negativním výsledkem.

Autobus zůstal po nehodě nepojízdný a řidič si zajistil jeho odtah z místa a pro přepravované osoby náhradní dopravu. „Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě v celkové výši 180 tisíc korun. V autobuse v době nehody cestovalo dvanáct cestujících, nikdo z nich nebyl zraněn,“ doplnila mluvčí.

Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava dopravní nehodu na místě zadokumentovali a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky řidič autobusu, Lékárenský komplex Jihlava, Markvartice, dopravní nehoda, motocykl, Jihlava, Suzuki, Třebíč, Telč, Želetava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na "kasárenské" křižovatce přehlédl řidič autobusu stopku. Sražený motocyklista je těžce raněn | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.