Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Osobní auto po střetu se stromem skončilo na poli. Řidič nadýchal 3,66 promile

Silně opilý byl třiatřicetiletý řidič osobního vozidla, který v pátek odpoledne mířil od Kostelce směrem na obec Cejle. Muž nevěnoval řízení vozidla dostatečnou pozornost a narazil jím do stromu, od kterého se odrazilo do pole. Později mu bylo naměřeno více než 3,5 promile.

Nehoda se stala na se stala silnici III/0395 v pátek 4. srpna odpoledne před šestnáctou hodinou v katastru obce Cejle.

Třiatřicetiletý řidič osobního automobilu Škoda Felicia Combi projížděl po silnici ve směru od Kostelce směrem na obec Cejle. „Při řízení strhl řízení vlevo a dostal s vozidlem smyk. Poté vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu, odkud se vozidlo odrazilo na pole,“ popsala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič se při nehodě lehce zranil a musel být vozidlem zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice v Jihlavě, odkud byl po ošetření propuštěn. Policisté provedli na místě nehody u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 3,43 promile alkoholu v dechu. „Při opakované dechové zkoušce byla naměřená hodnota dokonce ještě vyšší – 3,66 promile alkoholu v dechu,“ dodala Dana Čírtková.

Policisté řidiči zadrželi na místě řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody v trvání až tří let.  Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 15 tisíc korun.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky strom, Cejle, Kostelec, Lékárenský komplex Jihlava, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osobní auto po střetu se stromem skončilo na poli. Řidič nadýchal 3,66 promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.