Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vrtulník musel zasahovat u vážně zraněné řidičky. V době nehody nadýchala dvě promile

Vážná dopravní nehoda se stala ve středu 2. srpna okolo 22. hodiny na Ždársku. Zavinila ji třiadvacetiletá žena, která řídila opilá. Při dechové zkoušce nadýchala téměř dvě promile alkoholu.

Přivolaní policisté prvotním šetření zjistili, že třiadvacetiletá řidička s osobním vozidlem Alfa Romeo projížděla po silnici I/19 ve směru od obce Radňovice ke Žďáru nad Sázavou. Při projíždění pravotočivou zatáčkou v klesání řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy, vjela se svým autem do protisměru a následně vlevo mimo silnici. Zde přední částí vozidla narazila do kovového zábradlí betonového mostu.

„Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidičky, která musela být z místa dopravní nehody letecky transportována do zdravotnického zařízení v Brně. Ke zranění jiných osob nedošlo. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši zhruba 80 tisíc korun a na zábradlí 15 tisíc korun. U řidičky provedli policisté orientační dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní  - 1,93 promile alkoholu v dechu. U řidičky policisté proto nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení a řidička je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ říká k nehodě Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Alkohol minulý týden zabíjel 

V průběhu několika posledních dnů jde o několikátou dopravní nehodu, ve které sehrál hlavní roli alkohol. A zjištěné hladiny se přitom pohybují na hranici dvou promile. Podnapilá sedmadvacetiletá řidička řídila osobní vozidlo také 29. července časně ráno na silnici I/38 u Golčova Jeníkova. Následky této dopravní nehody jsou tragické -  zemřel její o rok mladší spolujezdec, který seděl na zadním sedadle. Dechová zkouška u řidičky vykázala hodnotu 2,12 promile alkoholu v dechu (o této nehodě jsme vás informovali ZDE).

„Od začátku letošního roku do konce července policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřovali celkem 2 390 dopravních nehod a v 84 případech zjistili, že účastník nehody je pod vlivem alkoholu a ve dvou případech pod vlivem jiných omamných a psychotropních látek. Policisté se proto budou mnohem intenzivněji zaměřovat v rámci silničních kontrol při běžném výkonu služby, ale také při mimořádně vyhlašovaných dopravně bezpečnostních akcích, na  provádění dechových zkoušek a testu na zjištění, zdali řidiči neusedají za volant pod vlivem návykových látek,“ doplňuje nelichotivou statistiku Čírtková.

Foto ZZSOK

Štítky nehoda, vrtulník, alkohol, zranění, promile, nemocnice, havárie, dechová zkouška, Alfa Romeo, Žďár nad Sázavou, Radňovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrtulník musel zasahovat u vážně zraněné řidičky. V době nehody nadýchala dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.