Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž napadl kosou svého příbuzného, hrozí mu tři roky vězení

Minulý týden zasahovali policisté v menší obci na Polensku u závažného případu. Svého blízkého příbuzného tam ohrožoval jednoruční kosou pětapadesátiletý muž. Útočníkovi, který z místa činu utekl, hrozí až tři roky vězení.

Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Pětapadesátiletý muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů a na podaný návrh byl vzat do vazby. Policisté na tísňové lince 158 před jednou hodinou v noci přijali oznámení od seniora, kterého ohrožoval jeho blízký příbuzný. Na místo ihned vyjela hlídka obvodního oddělení Polná. Po příjezdu ale policisté podezřelého muže nenašli. Napadenému seniorovi, který měl drobná zranění a byl ve velmi špatném psychickém stavu, poskytli nezbytnou pomoc.

Po agresivním útočníkovi policisté začali okamžitě v lokalitě pátrat. Během krátké doby pětapadesátiletého muže našli. Jednoruční kosu, kterou při napadení použil, měl u sebe. Policisté podezřelého muže ihned zajistili. Muž byl opilý, proto ho policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 1,72 promile.

Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů. Dále policisté zahájili řízení o vykázání podezřelého muže z obydlí svého příbuzného.

Po vystřízlivění pětapadesátiletého muže převezli policisté na oddělení policie a umístili ho do cely. Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn z přečinu nebezpečného vyhrožování spáchaného se zbraní a přečinu poškození cizí věci,“ upřesnil Martin Jůzl, komisař oddělení obecné kriminality.

Napadený důchodce utekl oknem

Pětapadesátiletý muž byl obviněn z toho, že přišel opilý k domu svého příbuzného, rozbil uzamčené dveře, dostal se do bytu v přízemí a s kosou v ruce svému příbuznému nejprve vyhrožoval, že ho zabije. Poté seniora slovně napadl a začal ho kosou ohrožovat.

Napadený důchodce utekl oknem ven, útočník z bytu odešel. U domu poškodil ještě zaparkované vozidlo, rozbil čelní sklo a okno. Poté z místa utekl.

Škoda, kterou obviněný muž poškozením dveří a vozidla způsobil, byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. „Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a poté obviněného muže policisté eskortovali do věznice,“ dodal komisař Martin Jůzl.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Obviněnému muži hrozí odnětí svobody až na tři roky.

Foto: Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Štítky okno, Polná, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž napadl kosou svého příbuzného, hrozí mu tři roky vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.