Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kriminalisté v kraji zadrželi dva muže. Viní je z plánování loupežného přepadení podnikatele

Kriminalisté na Vysočině zadrželi dva ozbrojené muže ve věku 18 a 36 let, kteří podle nich naplánovali a chystali se provést loupežné přepadení podnikatele na Chrudimsku. Na Vysočině také vydírali muže, po kterém požadovali pod různými výhrůžkami zaplacení několika milionů korun. Muži byli obviněni z pokusu trestného činu vydírání a pokusu trestného činu loupeže a skončili ve vazbě. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody na pět až 12 let. ČTK to dnes oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muži byli za asistence policistů ze Speciální jednotky Dukovany zadrženi minulý týden ve středu večer.

Jeden ze zadržených se vydával pod smyšleným jménem za vymahače pohledávek a oba pod různými pohrůžkami vydírali muže, po němž požadovali uhrazení pěti milionů korun za údajně neuskutečněný obchodní kontrakt. „Poškozeného muže opakovaně telefonicky kontaktovali, zasílali mu výhrůžné textové zprávy a své výhrůžky neustále stupňovali. Požadovanou sumu pak zvýšili na deset milionů korun. Vydíraného muže dokonce vylákali na schůzku, kde své výhrůžky opakovali a muže také fyzicky napadli,“ uvedla mluvčí. 

Oba muži si vytipovali podnikatele na Chrudimsku a naplánovali jeho přepadení. Domnívali se, že by mohli loupeží získat jeden milion korun, který si chtěli rozdělit. Jeden z mužů přepadení naplánoval a druhý jej měl provést s pistolí a pepřovým sprejem. Loupežnému přepadení ale kriminalisté zabránili a za pomoci policistů ze Speciální jednotky Dukovany, kteří provedli zákrok, ozbrojeného muže zadrželi bezprostředně před činem. Krátce poté byl zadržen i druhý z pachatelů.

„K případu v současné době, vzhledem k jeho závažnosti, nebudeme až do ukončení vyšetřování poskytovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky loupež, plánování, zadržení, kriminalisté, vězení, ozbrojení, Kraj Vysočina, okres Chrudim, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté v kraji zadrželi dva muže. Viní je z plánování loupežného přepadení podnikatele | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.