Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté v jihlavském Keťásku chytili při prodeji pervitinu dvaadvacetiletou dealerku

Jihlavští kriminalisté odhalili mladou dealerku pervitinu. Dopadena byla v Jihlavě, při předávání drogy mladému muži z Jihlavska. Oba dva skončili v policejní cele.

Při činu byla dvaadvacetiletá žena z Jihlavska přistižena v jihlavském parku Keťásek, na místě s ní byli další dva muži. „Jeden ze dvou přítomných mužů se ještě pokusil ženě pomoci tím, že vzal hbitě její odložený batoh a začal s ním z místa utíkat. I s takovými situacemi ale kriminalisté při provádění zákroků musejí počítat a být na ně připraveni, utíkajícího muže proto velmi rychle dostihli a rovněž ho zadrželi. Batoh, ve kterém měla žena uložený pervitin, muž vydal a kriminalisté věci zajistili,“ dodává podrobnější informace Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Další krystalickou látku měl u sebe druhý muž, také ta byla zajištěna a bude podrobena odbornému zkoumání. „Dvaadvacetiletá žena byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality s tím, že sedmadvacetiletý muž, který se snažil mladé dealerce pomoct útěkem s batohem, čelí obvinění ze spáchání přečinu nadržování. Obviněný muž je opakovaně soudně trestaný recidivista, odsouzen byl v minulosti již za různorodou trestnou činnost, má za sebou i pobyt ve vězení, kde si naposledy odpykal trest odnětí svobody za krádeže.  

Dvaadvacetiletá žena je obviněna z toho, že pervitin distribuovala mezi další lidi, a to v Jihlavě i jejím blízkém okolí. „Pervitin obviněná žena poskytla dalším lidem ve více než stovce případů. Jeden z odběratelů si od ženy nakoupil desítky gramů drogy,“ říká Jakub Pivoňka, policejní komisař.

Po provedení všech nezbytných úkonů byla mladá žena i muž ze zadržení propuštěni a oba jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Krčál s tím, že za trestný čin nadržování může být obviněný muž potrestán až čtyřletým trestem odnětí svobody. 

Štítky pervitin, zadržení, dealerka, drogy, policie, Keťásek, metamfetamin, Jihlava, okres Jihlava, trest odnětí svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v jihlavském Keťásku chytili při prodeji pervitinu dvaadvacetiletou dealerku | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.