Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté hledají chodce, kterého v noci srazil řidič osobního auta

V neděli 18. června ve tři hodiny ráno došlo na Třebíčsku ke střetu osobního auta s chodcem. Řidič vozidla zastavil a situaci chtěl začít ihned řešit, mezitím ale chodec z místa odešel.

Oznámení o střetu vozidla s chodcem přijali policisté na lince 158 ve tři hodiny ráno. „Řidič vozidla Peugeot Partner oznámil, že měl účast na dopravní nehodě. Při jízdě z obce Třebelovice ve směru na Jemnici došlo kousek za železničním přejezdem u obchodu ke střetu vozidla s chodcem. Chodec vstoupil do vozovky ve směru ze silničního příkopu a došlo ke střetu se zrcátkem vozidla. Řidič automobilu zastavil, šel ihned zjišťovat stav chodce a dopravní nehodu řešit, chodec ale mezitím z místa odešel,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Sedmačtyřicetiletý řidič prohlédl i okolí dopravní nehody, chodce ale nenalezl, přivolal policisty a na místě vyčkal do jejich příjezdu.

„Vzhledem k tomu, že chodec mohl při střetu s vozidlem utrpět zranění a mohl by tak potřebovat lékařskou pomoc, začali po něm policisté v lokalitě okamžitě pátrat. Do hledání se zapojil i policejní psovod. Policisté se zaměřili na obec i její široké okolí. Při pátrání spolupracují i s místní samosprávou obce. V současné době zorganizovali policisté pátrací akci, do které se zapojil větší počet policistů i hasičů, a chodce intenzivně hledají,“ doplňuje mluvčí.

Podle dostupných informací by měl být chodec muž spíše mladšího věku a vyšší postavy, oblečen měl zřejmě bundu.

„Žádáme chodce, který se stal účastníkem této dopravní nehody, aby se přihlásil policistům na tísňové lince 158. Policisté by rovněž uvítali informace od osob, kterým se například po třetí hodině ráno vrátil jejich příbuzný do místa bydliště a byl zraněný nebo se svěřil s tím, že se střetl s vozidlem,“ sděluje Kroutilová.

Přihlásit se rovněž mohou případní svědci dopravní nehody, kteří si mohli všimnout směru, kterým chodec z místa střetu s vozidlem modré barvy odešel.

Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, pátrání, střet, chodec, řidič, policie, dopravní nehoda, okres Třebíč, Jemnice, Peugeot Partner, Třebelovice, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledají chodce, kterého v noci srazil řidič osobního auta | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.